Volejbalistky Prostějova i nadále vládnou Českému poháru

České Budějovice - Za dobu více než sedmileté existence klubu neprohrály volejbalistky Prostějova v Českém poháru ani jeden zápas. Mají za sebou šest kompletních sezon a vlastní tedy i stejný počet trofejí. Prostějov i Olymp si zopakovaly vzájemný souboj z loňského finálového klání a výsledek byl stejný, vítězství 3:1 pro Prostějov.

Neporažené jsou volejbalistky Prostějova i na domácí scéně. I po 26. zápasu v sezoně kralují. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady vládnou s bilancí 21-0 extralize, v níž rovněž obhajují titul, v poháru ztratily ve čtvrtfinálovém i semifinálovém dvojzápasu vždy jen jeden set. Olymp, jejich nejvážnější konkurent posledních let, ale dokázal finále zdramatizovat.

„Při našem postavení v českém volejbalu jsme od začátku nemohli mít jiný cíl, než domácí pohár znovu vyhrát a prodloužit naši vítěznou sérii v téhle soutěži. Získat sedm trofejí ze sedmi pokusů, to by bylo hezké číslo,“ řekl před utkáním pro klubové stránky hlavní trenér VK Miroslav Čada.

To se vyplnilo. V Prostějově tak mohou slavit. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný. Po zisku druhé sady měly Pražanky blízko k úspěchu i ve třetím dějství, ale v koncovce podlehly 25:27. Podobně pak favorita pozlobily ve čtvrtém setu, ale nakonec jim nestačil ani čtyřbodový náskok a prohrály týmž poměrem.

Finále Českého poháru žen ve volejbalu:

Prostějov - Olymp Praha 3:1 (17, -21, 25, 25)

Vydáno pod