IMOS si uzavřel cestu do play off

Brno - Hráčkám IMOSu Brno se v Evropské lize nedařilo, jejich domácí prohra s Rivasem Madrid znamená definitivní ztrátu účasti ve vyřazovací části. V tabulce sice Brňanky drží postupové páté místo, ale s určitostí je ztratí.

Brňanky proti Rivasu dokázaly pouze dvanáct minut plnit taktické pokyny kouče Bobrovského. K důrazu a pozorné obraně přidávaly po rychlých protiútocích i přesnou koncovku. Střelecky ale táhly domácí tým v úspěšné první čtvrtině pouze Pecková s Hanušovou. Obě dohromady zaznamenaly 22 bodů, od dalších spoluhráček velké nebezpečí nehrozilo.

Španělský kouč Hernández pak pozměnil taktiku a oběma domácím kanonýrkám věnoval soupeř mnohem více pozornosti. Ještě ve 12. minutě měly Brňanky slibný osmibodový náskok (31:23), následující úsek ale Rivas vyhrál 22:4 a definitivně vzal domácím naději na úspěch.

Jan Bobrovský, trenér: „Po slibném úvodu jsme herně zcela odpadli. Hráčky Madridu měly rychlé protiútoky a vynikaly bojovností v obraně. V okamžiku, kdy jsem sáhl ke střídání, tak byl zápas ztracený.“

Španělky převzaly režii zápasu, těžily z větší střelecké vyrovnanosti celého kádru a rovnoměrně navyšovaly náskok. Velkou zbraní Madridu byla přesná koncovka z tříbodového území a prosazovaly se i v podkošovém prostoru. Po přestávce se začala v brněnském týmu prosazovat střelecky Keyová, ale na korekci skóre to nestačilo. 

České vicemistryně utrpěly v eurolize čtvrtou porážku za sebou a šestou z posledních sedmi zápasů. S madridským celkem prohrály už pošesté v řadě. Mají před sebou už jen jedno utkání, navíc na palubovce dosud stoprocentního Fenerbahce Istanbul; pronásledovatelky ze Šoproně a Montpellieru mají stejně výher jako Brno a budou hrát ještě dvakrát, přičemž v příštím kole se utkají navzájem. S oběma má pak IMOS horší vzájemnou bilanci.

BK IMOS Brno - Rivas Madrid 68:89 (25:21, 39:49, 55:73)

Nejvíce bodů: Hanušová a Pecková po 16, Keyová 12 - Nichollsová 16, Allisonová a Eldebrinková po 15, Oceteová 13. Rozhodčí: Vinasi (Rum.), Adamovič (Bosna), Velikov (Bul.). Fauly: 16:19. Trestné hody: 21/18 - 15/10. Trojky: 2:7. Diváci: 600.

Vydáno pod