Zbrojovce i Slovácku se v přípravě dařilo

Brno - Brno na soustředění v Turecku už podruhé nastřílelo soupeři čtyři góly. Tentokrát to odnesl devátý tým ruské ligy Kubaň Krasnodar. V dalším ze zápasů přehrálo Slovácko i díky hattricku Libora Doška Nižnij Novgorod 4:2.

Brno si také zastřílelo, Kubaň Krasnodar přehrálo 4:1

Brno na soustředění v Turecku už podruhé nastřílelo soupeři čtyři góly. Tentokrát to odnesl devátý tým ruské ligy Kubaň Krasnodar. Zbrojovka vedla rychlým gólem Markoviče, krátce po změně stran pak soupeř fauloval Lutonského, dostal červenou kartu a Zavadil proměnil pokutový kop.

Přesilovku pak využili znovu Markovič a Lutonský, který mířil přesně z přímého kopu za další „červený“ faul soupeře. Až v závěru Krasnodar využil chaosu ve hře Brna po sérii střídání a snížil.

Zbrojovka Brno - Kubaň Krasnodar 4:1 (1:0)

Branky: 4. a 55. Markovič, 51. Zavadil, 77. Lutonský - 82. Bucur. ČK: 51. Bugajev, 77. Pinčuk (oba Kubaň).

Sestava Brna: Hladký - Pernica (82. Buchta), Schuster (82. Košťál), Keresteš - Malík (85. Hyčka), Zavadil (82. Glaser), Fischer (85. Kunc), Lutonský (85. Sedlák) - Janotka (64. Skalák), Markovič, Šumbera (79. Dolný). Trenér: Kotal.

Ladislav Volešák v dresu Slovácka
Zdroj: ČTK/Roman Vondrouš

Slovácko bylo produktivní - trefilo se hned čtyřikrát

Čtyři branky nastřílelo Slovácko, které v duelu s třemi penaltami porazilo Nižnij Novgorod 4:2. Hrdinou zápasu byl Došek, který v druhé půli vedl obrat a dočkal se hattricku. Trefil se i Kerbr z pokutového kopu za faul na Kuncla, který vybojoval penaltu také pro Doška.

Slovácko - Volga Nižnij Novgorod 4:2 (0:1)

Branky: 57., 71. a 76. z pen. Došek, 67. Kerbr z pen. - 11. Koncedalov z pen., 82. Minosjan.

Sestava Slovácka: Melichárek - Kuncl, Rada, Mezlík (46. Košút), Šimko - Havlík, Šumulikoski - Diviš, Petr (85. Trávník), Kerbr (80. Ondřejka) - Došek. Trenér: Habanec.