Královo Pole se už těší na extraligové bitvy. Vyhrálo i přípravný turnaj

Brno - Už jen šest kol zbývá do konce základní části házenkářské extraligy. K přípravnému turnaji využily reprezentační pauzu týmy Brna a Lovosic, které se na jihu Moravy postavily i slovenské Modře a rakouskému Kremsu. Ve vzájemném zápase se nad Severočechy po výhře 29:28 radovali domácí Jihomoravané.

Oba týmy chtějí v extralize vylepšit výsledek z loňské sezóny. Jasným cílem Lovosic zůstává medaile, Brno chce konečně proklouznout do nejlepší šestky. Formu ukázalo i v mezinárodním turnajovém klání a Severočechy zlomilo zejména góly famózně hrajícího pivota Dostalíka. „Podali jsme především dobrý výkon v obraně, po celé utkání byla hra vyrovnaná, měli jsme zkrátka více štěstí než Lovosice. Ale každé výhry nad tak kvalitním týmem si ceníme,“ řekl kapitán Králova Pole Michal Dostalík. 

Rozhovor s Jozefem Hantákem a Michalem Dostalíkem (zdroj: ČT24)

Brno dokázalo porazit i oba zahraniční celky - rakouský Krems a Slovan Modru, které turnaj také využily jako přípravu na závěrečné boje ve svých domácích soutěžích. „My jsme možnost jet na turnaj do Brna uvítali, protože v minulých letech jsme absolvovali podobnou akci v Hranicích, a tam byla vždy velká zima, tady je to příjemnější,“ vyzvedl nečekané pozitivum turnaje křídelník Lovosic Jiří Motl.

Rozhovor s Jiřím Motlem (zdroj: ČT24)

V dalším extraligovém zápase si lovosičtí lovci devětadvacátého ledna doma  políčí na zatím poslední Přerov. Brno bude mít obtížnější úlohu, do Králova Pole přijede pražská Dukla. Klíčová bitva o elitní šestku se navíc odehraje v přímém přenose před kamerami České televize.

Sestřih přípravy házenkářů: Brno - Lovosice (zdroj: ČT24)