Zlín nedokázal zastavit rozjeté Vítkovice. Prohrál 0:3

Zlín - Hokejisté Vítkovic zvítězili v dohrávce 34. kola extraligy na ledě Zlína 3:0. Ostravský celek vyhrál popáté v řadě, v tomto kalendářním roce ještě nenašel přemožitele a díky šestému úspěchu za sebou na hřišti soupeře poskočil v tabulce na páté místo před Třinec. Berani naopak prodloužili šňůru domácích porážek na čtyři. Pro Vítkovice šlo o první výhru s čistým kontem v sezoně, vychytal ji Filip Šindelář.

Před zápasem hráči i diváci uctili minutou ticha památku bývalého zlínského hokejisty Jaroslava Stuchlíka staršího, jenž zemřel dnes ráno ve věku 80 let.

První třetina nabídla oboustranně svižný hokej, jemuž kralovali brankáři. Do velké šance se ve vlastním oslabení dostal Leška, jenž se sám řítil na gólmana Šindeláře, kterého ale neprostřelil. V závěru početní výhody se Burger prokličkoval domácí obranou a ranou zblízka překonal strážce domácí branky Kašíka.

Zajímavá situace nastala v samotném závěru třetiny, kdy Húževka skóroval zároveň se sirénou. Rozhodčí si proto kvůli přesnému určení času, v němž gól padl, vyžádal konzultaci s videorozhodčím. Následně branku uznal, a hosté tak měli k dobru už dvoubrankový náskok.

Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Vítkovice (zdroj: ČT24)

V dalším průběhu Vítkovice dobře bránily střední pásmo a Zlín se dostával do útočné třetiny jen s obtížemi. V přečíslení dvou na jednoho Kubiš přihrál Sedláčkovi, jenž ale promáchl. Na opačné straně v ponechané výhodě přidal třetí gól Vítkovic Kucsera. I přes nepříznivý vývoj zápasu se domácí tlačili do útoku, ale když už se dostali ke střele, mířili vedle branky.

Od třetí třetiny vystřídal Kašíka ve zlínské brance Horčička. Ten sice již neinkasoval, ale jeho spoluhráči se střelecky neprosadili. Vítkovice si slibný náskok bezpečně pohlídaly a od návratu ze Spenglerova poháru v Davosu ztratily v pěti utkáních jediný z 15 bodů, které byly ve hře.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Burger (Vandas), 20. Húževka (Vandas, Burger), 37. Kucsera (Kolouch, E. Němec). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 3686.

Zlín: Kašík (41. Horčička) - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Holík, F. Čech - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, P. Sedláček, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vítkovice: Šindelář - Kovář, Barinka, Sloboda, Kudělka, M. Hruška, Pastor, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Juraj Jurík (Zlín): „Bohužel naše poslední domácí zápasy jsou si podobné jako vejce vejci. V úvodu máme tlak, ale neproměníme šance. Pak podlehneme euforii, že zápas rychle zlomíme. Dostaneme první gól, pak druhý a stav 0:2 se těžko otáčí. Hlavně proti takovému soupeři, jakým jsou v současné době Vítkovice. My jsme v sezoně světoví rekordmani v inkasovaných gólech v poslední sekundě. Na ledě Sparty jsme obdrželi gól 0,04 vteřiny před koncem třetiny, v Kladně 0,02 vteřiny a dnes to snad bylo 0,01 sekundy. Byl to zlomový moment a nemělo by se stávat, abychom šli střídat tři nebo čtyři vteřiny před koncem třetiny. Vítkovice dnes získaly tři body zaslouženě, my jsme na víc neměli.“

Peter Oremus (Vítkovice): „Jak jsem říkal, že v Litvínově podalo mužstvo kolektivní výkon, tak dnes to platilo dvojnásob. Byla to zásluha celého týmu, který šel jednoznačně za vítězstvím s podporou výborného výkonu brankáře Filipa Šindeláře. Je to kolektivní práce a nás to těší.“