Vítěznou venkovní sérii Ševců zastavila Sparta

Praha - Sparta po vítězství 2:1 vede extraligu už o 17 bodů. O branky vítězů se postarali v první třetině Petr Kumstát a Daniel Přibyl, za hosty snížil na začátku třetí třetiny Ondřej Veselý. Zlín venku neuspěl poprvé po čtyřech výhrách.

Sparta poprvé udeřila už v 70. vteřině utkání, když Buchtele uvolnil Kumstáta, který zblízka prostřelil Kašíka. Vzápětí při Matějíčkově vyloučení pálil Rolinek, ale zlínský gólman zasáhl lapačkou. Pöpperle střelecké pokusy hostů kryl a do první velké šance se dostal až ve 12. minutě Köhler, sparťanský brankář jeho únik také zlikvidoval.

Domácí udeřili znovu hned z protiútoku. Kašík vyrazil Klimkovu střelu jen před sebe a Přibyl jej snadno přehodil. Ve 14. minutě ujel znovu Köhler, ale Pöpperle jeho zakončení vytěsnil. Na druhé straně byl blízko gólu Rolinek, ale hosté kotouč odpálili před brankovou čárou.

Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín (zdroj: ČT24)

Další šanci měl ještě v závěru úvodní části Ivan Rachůnek. V druhém dějství se Sparta ubránila při jeho trestu, a následně zahrozil Klimek. Ve 26. minutě propadl Pöpperlemu puk pod lapačkou, ale Fořt se k dorážce nedostal. Pražané měli šance při Kubišově trestu, ale Kumstát ztroskotal na Kašíkovi a Simon minul. Stav se neměnil při vyloučení Přibyla ani při trestu zlínského Valenty.

Hned po 12 vteřinách třetí třetiny hosté snížili po chybě Krejčíka, který přihrál přímo na hůl Veselého a ten pohotově překonal Pöpperleho. Při vyloučení Zámorského mohl vrátit Spartě dvoubrankový náskok Klimek, ale Kašíka nepřekonal. Zlín převzal iniciativu, ale vyrovnání se nedočkal. V závěru se nejdříve ubránili hosté při Holíkově trestu, ale pak v posledních 76 vteřinách nevyužili přesilovku po špatném střídání Sparty umocněnou o power play.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kumstát (Buchtele), 12. Přibyl (Klimek, I. Rachůnek) - 41. O. Veselý. Rozhodčí: Polák, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 5327.

Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Sičák, Švrček, Kubát, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček - Okál, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Holík, F. Čech - Ondráček, Fořt, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vydáno pod