Znojmo se v jarní bitvě o záchranu možná domácího prostředí nedočká

Znojmo - Nováčkovi ze Znojma hrozí, že ani do jarní části fotbalové ligy nevstoupí na svém stadionu. Stále totiž není podepsána smlouva na výstavbu umělého osvětlení. Podle klubových funkcionářů jsou peníze na tuto část stavby sice vyčleněny, avšak vláda v demisi nechce podepsat jejich použití na dokončení stadionu.

„Soutěž na firmu, která by měla stavbu provést, už proběhla. Pokud ale nepřijdou peníze na účet, tak vedení města nedá svolení k podpisu smlouvy. Každým dnem, kdy se nepracuje, se vzdaluje naše naděje, že stihneme dobudovat osvětlení do jarního začátku první ligy,“ řekl technický manažer znojemského klubu Karel Hodák.

Projekt osvětlení byl zpracován v souladu s připomínkami památkářů. Na stadionu ve Znojmě tak budou sklopné stožáry, čímž se stavba velmi prodražila. Umělé osvětlení je jednou z podmínek toho, aby znojemský stadion po rekonstrukci splňoval prvoligové parametry.

Rozhovor s Leošem Kalvodou (zdroj: ČT24)

Na vyhřívané ploše je už položený trávník. „Dokončení přestavby hlavní tribuny, sektor pro hostující fanoušky a technické zázemí stadionu stihneme v termínu před zahájením jarní části ligy. Pokud v nejbližších dnech dojde k podpisu smluv s dodavateli,“ upřesnil Hodák.

Fotbalisté Znojma zahájili přípravu na jarní část sezony (zdroj: ČT24)

V prvním jarním kole by mělo Znojmo 22. února přivítat v domácím prostředí Jihlavu. Podzimní část ligy odehráli fotbalisté Znojma kvůli nevyhovujícímu stadionu v azylu v Brně. Nováček nejvyšší soutěže vybojoval na stadionu v Králově Poli deset bodů.

Vydáno pod