Zbrojovka zahájila přípravu i s posilami

Brno – Do startu jarní části fotbalové ligy sice zbývají ještě dva měsíce, ale kluby již pomalu zahajují neoblíbenou zimní přípravu. Dvanáctý tým tabulky Zbrojovka Brno má za sebou už první trénink, na němž se představily i dvě nové tváře, Michal Keresteš a Šimon Šumbera.

Kádr Zbrojovky doznal i několika odchodů. Na ukončení smlouvy se domluvil obránce Martin Husár, hostování skončilo záložníkovi Tomáši Frejlachovi, jenž se vrací do Slavie. V kádru už není ani brankář vicemistrů světa do 20 let Radek Petr, jenž na podzim chytal pouze za divizní Líšeň. V pozici asistenta nebude pokračovat bývalý hlavní kouč Ludevít Grmela, který se vrací k práci s mládeží.

Rozhovor s Pavlem Mezlíkem (zdroj: ČT24)

První zimní trénink hráči absolvovali na letišti v Medlánkách, kde je čekalo neoblíbené běhání. „Nyní nás čeká náročný blok přípravy, který bude zaměřen na kondici. Od té se musíme v bojích o záchranu odrazit. V přípravě nás čekají kvalitní zápasy. Použijeme osvědčený model tak, abychom byli na jaro dobře připraveni,“ řekl kouč Václav Kotal.

Rozhovor s trenérem Václavem Kotalem (zdroj: ČT24)

Nová posila Keresteš je z Tatranu Prešov, na podzim hrál v Opavě. Šumbera je odchovanec Zlína, kde se nedohodl na dalším pokračování, a v Brně už téměř půl roku trénuje. Do přípravy se po doléčení zapojí také zranění hráči Pavel Mezlík a obránce Aleš Schuster.

Rozhovor se Zdeňkem Kudelou (zdroj: ČT24)

Vedení klubu se ohlíží po posilách i v zahraničí. „V hledáčku máme tři hráče Konga, kteří jsou v reprezentaci do dvaceti let. Snažíme se nyní pro ně vyřídit víza. Je to obtížné, protože zatím ještě v Evropě nepůsobili,“ poznamenal sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Fotbalisté Zbrojovky Brno zahájili přípravu na jarní sezonu (zdroj: ČT24)

Jihlavu v boji o udržení posílil Kukol

Fotbalisty Jihlavy posílí sedmadvacetiletý slovenský středopolař Vladimír Kukol, který přichází ze Spartaku Myjava. Má připravenou smlouvu do konce června 2016. Kukol podstoupil lékařské testy a v pátek se zapojí v novém působišti do tréninku.

„Tento rychlonohý ofenzivní fotbalista může hrát na obou stranách středové řady. Výrazně na sebe upozornil v podzimní části slovenské ligy. Přihrál na sedm branek a jednu vstřelil. Slibujeme si od něj zvýšení údernosti a kreativity,“ uvedl sportovní manažer Vysočiny Josef Jinoch.

Kukol působil tři sezony v Ružomberku, vyzkoušel si i angažmá v Polsku. Jihlava je po podzimní části první ligy v tabulce na 13. místě s náskokem jednoho bodu na poslední Bohemians 1905.

Vydáno pod