Vysočina Arena se probouzí ze spánku. Na Světový pohár hlásí připraveno

Nové Město na Moravě - Po úspěšném únorovém mistrovství světa v biatlonu se Vysočina Arena chystá na další vrcholy nové zimní sezóny. Druhý lednový víkend přivítá Světový pohár ve sprintu a na přelomu ledna a února mistrovství Evropy v biatlonu.

Třiadvacet dní před tím, než se do Nového Města na Moravě sjede špička běžeckého sprintu, hlásí pořadatelé, že jsou připraveni. Pomohlo jim k tomu hlavně mrazivé počasí v posledních dnech. „Děla jedou na plné obrátky, na první závody do poloviny ledna by to mělo vydržet. Jen obrovská obleva by způsobila, že by nám to tu začalo plavat,“ vysvětlil předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

Rozhovor s předsedou organizačního výboru Jiřím Hamzou (zdroj: ČT24)

Pro sprintery budou závody o Zlatou lyži jednou z posledních možností, jak se kvalifikovat na olympiádu. Z českých reprezentantů nebude na startu chybět Martin Jakš, Aleš Razým, Dušan Kožíšek nebo Eva Nývltová-Vrabcová. Čeští reprezentanti si to rozdají s absolutní světovou špičkou. „Rusové, Noři, Američané i další přijedou s tím nejlepším, co mají. Nebude chybět například vedoucí žena Světového poháru ve sprintu Američanka Kikkan Randallová,“ představil startovní pole šéf technické oblasti Vlastimil Jakeš.

Rozhovor se šéfem technické oblasti Vlastimilem Jakešem (zdroj: ČT24)

Na Světový pohár nabízí pořadatelé vstup zdarma. Ani potom se ale Vysočina Arena k zimnímu spánku neuloží, čeká ji ještě evropský šampionát v biatlonu a Zimní olympiáda dětí a mládeže.