Brno finišuje s přípravami na florbalový svátek

Brno - Pořadatelé mistrovství světa florbalistek finišují s přípravami brněnské Městské haly na sobotní zahájení šampionátu. Do jihomoravské metropole dorazí v průběhu dneška všechny týmy, v pátek je čekají první tréninky. Druhým pořadatelským městem je Ostrava. České reprezentantky narazí v prvním utkání v sobotu na Norsko.

S blížícím se začátkem mistrovství stoupá i zájem o vstupenky. „Polovina je už na úvodní dny prodána. V předprodeji zbývá zhruba 1 200 vstupenek. Snažili jsme se držet nízké ceny, abychom dostali do hlediště co nejvíce lidí,“ uvedl ředitel organizačního štábu Jan Jirovský. „Je předpoklad, že se nám podaří překonat rekord v návštěvnosti a celý šampionát uvidí přes 40 000 diváků,“ dodal.

Vnitřní prostory Městské haly ve Vodově ulici začnou pořadatelé upravovat ve čtvrtek večer. Diváci najdou v aréně komfortní zázemí. Zážitky ze zápasů umocní obrazovka o rozměrech 5x3,5 metru, na které se bude promítat v přímém přenosu dané utkání s opakováním nejzajímavějších situací. „Hned první den bude divácky atraktivní repríza finále posledního mistrovství světa mezi Švédskem a Finskem,“ poznamenal Jirovský.

Florbalistky doufají, že na brněnském šampionátu bude vyprodáno (zdroj: ČT24)

Jan Jirovský: „Naším vzorem je mistrovství světa basketbalistek před třemi lety, kdy byly zápasy českého týmu ve skupině v Brně vyprodané. Rádi bychom uvítali stejný počet diváků i na florbalu.“

Až na drobné šrámy a nachlazení jsou všechny hráčky českého reprezentačního výběru v pořádku. „Vážnější problémy měla pouze naše hlavní opora Denisa Billá, která už ale bude také připravena do mistrovství světa naskočit,“ dodala trenérka Markéta Šteglová.