Ševci gólově vypráskali chomutovské Piráty

Zlín - Hokejisté posledního Chomutova prohráli na ledě Zlína vysoko 1:7 a utrpěli osmou porážku za sebou. Piráti inkasovali za posledních pět utkání 28 branek a na předposlední Karlovy Vary ztrácejí už osm bodů. Dva góly zaznamenal obránce Dalibor Řezníček. K jubilejnímu 800. utkání v nejvyšší soutěži nastoupil hostující útočník Vojtěch Kubinčák.

Ve druhém zápase za sebou se postavil do zlínské branky Kašík. Zlínští na nic nečekali a v ponechané výhodě otevřel skóre zápasu Holík. Po polovině úvodní třetiny si Berani vytvořili drtivý tlak, který korunovali gólem Honejska. Z dvougólového náskoku se ale domácí neradovali dlouho, neboť o chvíli později snížil Jíra.

Vyrovnat Piráti nedokázali a nepomohla jim k tomu ani přesilovka po vyloučení Veselého. Klíčové události pro vývoj zápasu nastaly v úvodu druhé třetiny. Zlín dohrával zbývající přesilovku, když kuriózní gól vstřelil Řezníček. Obránce Zlína vystřelil od modré čáry a puk se pomalu došoural za překvapeného Hanuljaka.

Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Chomutov (zdroj: ČT24)

Domácí byli při chuti, což potvrdil obránce Zámorský, jenž si najel po pravé straně a svůj útočný výlet zakončil střelou za Hanuljaka. Toho následně nahradil Řehoř. Ze strany Zlína to ale nebylo vše. Po polovině zápasu pohodlně skóroval z dorážky do odkryté branky Balaštík. Zlínský kanonýr touto trefou odstartoval čtvrtou stovku extraligových gólů.

Na začátku poslední části hostující tým i za rozhodnutého stavu sympaticky bojoval. Kašík si poradil s pokusy Rutty, Malce i Divíška a na nedostatek práce si nemohl stěžovat. Poté ale opět převzali inicativu svěřenci trenéra Vlacha, když podruhé v přesilovce skóroval Řezníček. Definitivní podobu výsledku určil gól Ondráčka.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Holík (Kubiš, Zámorský), 14. Honejsek (Čajánek, Zámorský), 22. Řezníček (Leška, Marušák), 24. Zámorský, 34. Balaštík (Leška, O. Veselý), 53. Řezníček (O. Veselý, Marušák), 59. Ondráček (Marušák, P. Sedláček) - 15. Jíra (Sikora, Hřebejk). Rozhodčí: Čech, Husička - Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:0. Diváci: 3374.

Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, Köhler - Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Chomutov: Hanuljak (24. Řehoř) - Trefný, Malec, J. Mrázek, Krstev, Bartejs, Rutta - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Balej, Kämpf, Bartečko - Hřebejk, Sikora, Jíra. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Juraj Jurík (Zlín): „Čekali jsme, že to bude těžké utkání. Naštěstí nám vyšel vstup do zápasu, kdy jsme dali gól a pak přidali další v přesilovce. Po zbytečném zaváhání jsme inkasovali. Bylo důležité, že jsme poté dvěma góly odskočili. Pak jsme měli zápas plně v moci a dávali pěkné góly, které se divákům líbily. Na dnešní výkon bychom chtěli navázat v pátečním zápase proti Hradci Králové.“

Robert Kaše (Chomutov): „Jeli jsme sem s tím, že jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany. To se nám ale nepodařilo, neboť jsme už ve čtvrté minutě dostali gól. Bohužel jsme byli často vylučovaní a věděli jsme, že Zlín dokáže dobře odehrát přesilovky. To se potvrdilo, když jsme ve třech oslabeních inkasovali. S tím se nedokážeme vypořádat a sráží nás to ke dnu. Proto jsou naše výsledky takové, jaké jsou.“

Vydáno pod