Brňanky nestačily na Krakov a i napodruhé prohrály

Brno – Ani napodruhé se v letošním ročníku Evropské ligy nepovedlo basketbalistkám IMOSu Brno dosáhnout na vítězství. V utkání skupiny B podlehly Wisle Krakov 61:67. Českým vicemistryním se nepodařilo navázat na předcházející dvě domácí vítězství s polským soupeřem. 44 sekund před koncem sice Brňanky snížily na rozdíl jediného bodu, ale stejně jako v prvním duelu v Šoproni nezvládly závěr.

Po vyrovnaném úvodu získal vedoucí tým polské ligy v závěru úvodní čtvrtiny šestibodový náskok. Brňanky měly v obraně problémy s výškovou převahou soupeřek, v podkošových soubojích se prosazovala hlavně Američanka Lavenderová, která si opakovaně dokázala chytrou hrou vypracovat střelecký prostor.

Sestřih Euroligy: IMOS Brno - Wisla Krakov (zdroj: ČT24)

Při jejím bránění byly domácí hráčky často nuceny faulovat. Lavenderová přesto zaznamenala 34 bodů a přidala deset doskoků. V úvodu jí dobře sekundovala i 200 cm vysoká lotyšská pivotka Tamaneová. Basketbalistky Krakova postupně získaly až desetibodový náskok, v poslední čtvrtině z něj však bojovně naladěné domácí basketbalistky začaly ukrajovat. Polský tým ztratil jistotu, častěji chyboval a přestala se mu dařit střelba.

Rozhovor s Alenou Hanušovou (zdroj: ČT24)

Signál k obratu dala zejména Hanušová, které se dařila i střelba z větší vzdálenosti a zaznamenala tři tříbodové koše. Vedle ní se v koncovce prosazovala i Keyová, otočit stav se ale Brňankám nepodařilo. 

IMOS Brno - Wisla Krakov 61:67 (17:23, 35:39, 47:52) 
Nejvíce bodů: Hanušová 19, Keyová 14, Jurčenková 10 - Lavenderová 34, Tamaneová 10, Szottová-Hejmejová 7. Rozhodčí: Licina (Srb.), Coelho (Portug.), Suslov (Est.). Trestné hody: 13/8 - 26/21. Fauly: 22:15. Trojky: 5:0.