Ševcům se proti Pardubicím v letošní sezóně daří

Zlín - Hokejisté Zlína porazili v 18. kole extraligy Pardubice 4:2 a i podruhé v sezoně tak vyšli v souboji s Východočechy vítězně. Zápas rozhodly dvě branky Filipa Čecha ve třetí třetině. Berani tak potvrdili předchozí výhru z Karlových Varů a pošesté za sebou bodovali, Pardubice si připsaly šestou porážku ze sedmi posledních utkání.

V úvodu zápasu odolal Zlín náporu Pardubic. Poté se v přesilovce do dobré šance dostal Honejsek, jenž vystřelil do připraveného brankáře Salfického. Pardubice forčekovaly a napadaly rozehrávku Zlína, který se tak ztěžka dostával do útočného pásma. Z nenápadné akce udeřili Východočeši ve vlastním oslabení a ve třetí přesilovce Zlína.

Petr Sýkora odvedl 'černou' práci a připravil pozici pro Tomáše Zohornu, jenž překonal gólmana Horčičku. Do druhé dvacetiminutovky vlétli Zlínští zostra a ze svého důrazu vytěžili vyrovnávací gól Veselého. Nerozhodný stav ale neplatil dlouho. Zlínská obrana si vybrala slabší chvilku, útočník Tomáš Nosek jí ujel a střelou mezi betony překonal Horčičku.

Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Pardubice (zdroj: ČT24)

Další zaváhání domácí defenzivy po brejku Kousala Horčička zachránil. Berani trápili hostující obranu a nakonec se dočkali vyrovnání po značně kuriózní situaci. Leška z ostrého úhlu nahodil puk k bližší tyčce a Salfický si kotouč nešťastně srazil do branky.

Na začátku poslední třetiny svěřenci trenéra Vlacha zatlačili svého soupeře a díky gólu Filipa Čecha poprvé v zápase vedli. Paradoxně v oslabení ujeli Melenovský s Leškou, ale první jmenovaný Salfického nepřelstil. Hrdinou zápasu se nakonec stal Filip Čech. Domácí útočník si vynutil trestné střílení, které s přehledem proměnil a rozhodl o druhé výhře Zlína v řadě.

PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubic 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. O. Veselý (Leška, Balaštík), 37. Leška (Marušák), 42. F. Čech (Honejsek), 49. F. Čech z trest. střílení - 15. T. Zohorna (P. Sýkora), 27. T. Nosek (Kousal, Radil). Rozhodčí: Husička, Minář - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4474.

Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, P. Sedláček, Z. Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pardubice: Salfický - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, Kousal, T. Nosek - Tybor, Marha, Starý - Půhoný, Číp, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Juraj Jurík (Zlín): „Utkání bylo vyrovnané a k nám se přiklonilo štěstí, za což jsme rádi. V první třetině Pardubice dobře bruslily a šly do vedení v naší přesilovce. Nám pomohl vstup do druhé třetiny, kdy jsme vyrovnali. Vysocí hráči soupeře, silní na puku, nám dělali problémy a inkasovali jsme na 1:2. Paradoxně od té doby se Pardubice zatáhly a to byla voda na náš mlýn. Nechali nás tvořit a my jsme dávali šťastné góly. Petr Leška to v zápasech zkouší a takové góly padají i v NHL. Byl to šťastný gól a částečně šel i na vrub gólmana. Patří k hokeji a měli jsme štěstí, že jsme ten gól dali my. Za tři body jsme rádi, neboť Pardubice jsou silný soupeř a před reprezentační přestávkou jsme se chtěli v tabulce posunout výš.“

Miloš Říha ml. (Pardubice): „Neodehráli jsme špatné utkání. Připravovali jsme se na to, abychom eliminovali útok Zlína, který je velmi kvalitní. Hlavně aby nedocházelo k přečíslení ve středním pásmu, a to se nám podařilo. Petr Leška se za nepříznivého stavu snaží být nepříjemný kolem branky a dnes se mu to, bohužel pro nás, podařilo. Všechny čtyři inkasované góly byly laciné a soupeři jsme je darovali. Za stavu 2:3 nebo 2:4 jsme měli šance, které jsme neproměnili. Nejsme spokojeni, neboť bodovat jsme mohli.“