Florbalistky bojují o nominaci na domácí šampionát

Bystřice nad Pernštejnem - České florbalistky ladí formu na světový šampionát, který za necelé dva měsíce probudí Brno a Ostravu. Příprava reprezentantek v těchto dnech pokračuje kempem v Bystřici nad Pernštejnem, kde se sešlo 23 florbalistek. Na domácí šampionát se ale podívá jen dvacítka vyvolených.

Florbalistky bojují o nominaci na domácí šampionát (zdroj: ČT24)

„Na začátku září jsme řekli čtrnácti hráčkám, že pokud se nestane něco závažného, tak ony na mistrovství světa pojedou. Takže mluvíme o šesti dalších hráčkách, které bojují o to, aby se dostaly do finální nominace,“ říká hlavní trenérka Karolína Šatalíková.

Jasno zatím není ani o postu mezi třemi tyčemi. Ze tří gólmanek, které jsou momentálně v kádru reprezentace, okusila atmosféru mistrovství světa jen Jana Christianová. Zbylé duo Horňáková – Provázková čeká v případě nominace premiéra na velké světové akci. „Teď je to v maximálním napětí, jestli pojedu, nepojedu, budu chytat, nebo nebudu chytat. Už bych to ráda věděla, ale myslím si, že je to dobře. Motivuje mě to k co nejlepším výkonům,“ myslí si Kristýna Provázková.

Nominaci musí trenérky české reprezentace uzavřít do konce listopadu, samotný šampionát odstartuje 7. prosince.