Zlín po prohře s Táborskem klesl na třináctou příčku

Zlín - V dohrávce 11. kola Fotbalové národní ligy podlehl Zlín na domácím hřišti Táborsku 0:1. Jediným střelcem utkání byl v 68. minutě Petr Javorek. Ševci tak stejným výsledkem prohráli druhý zápas v řadě a v tabulce klesli na třináctou příčku.

Zápas rozhodl v 68. minutě Petr Javorek po přihrávce Vukadina Vukadinoviče. Jihočechům se povedlo bodovat v šestém utkání po sobě, přičemž pětkrát během této série vyhráli. Na vedoucí Hradec Králové mají jen dvoubodové manko.

Zlín naopak prohrál podruhé za sebou 0:1, v minulém kole stejným poměrem podlehl v Karviné. V úvodu zápasu přitom měli domácí dvě šance, ale Bublák ani Železník po Poláchových přihrávkách gólmana Tomu nepřekonali. Brankář Táborska udržel už sedmé čisté konto v sezoně. Ve druhém poločase se dostal dvakrát ke střele bývalý reprezentant Šimák, jenž oslavil den před utkáním pětatřicáté narozeniny, ale uspěl až Javorek.

Fotbal - FC FASTAV Zlín - FC MAS Táborsko

Zlín - Táborsko 0:1 (0:0)

Branka: 68. Javorek.

Rozhodčí: Adámková - Machálek, Pochylý. ŽK: Salachna, Hubáček - Štrbák, Šiml. ČK: 89. Štrbák. Diváci: 985.

Sestavy: Zlín: Dostál - Malý, Kubica, Kroča, Hubáček - Salachna, Polách, Bublák (71. Elšík) - Hruška (75. Kurtin), Holík, Železník (67. Bartolomeu). Trenér: Skácel.

Táborsko: Toma - Sladký, Mráz, Štrbák, Tusjak - Kočí, Šimák (90. Kotrba), Šiml, Javorek, Vukadinovič (80. Džafič) - Strnad (24. Musiol). Trenér: Nádvorník.

Vydáno pod