Zlín podruhé nájezdy nezvládl, podlehl Kladnu

Zlín - Zlínští hokejisté i ve svém druhém zápase v sezoně dospěli až do samostatných nájezdů, na rozdíl od úvodního utkání proti Litvínovu však rozhodující fázi utkání nezvládli. Těsně před koncem třetí třetiny sice vyrovnali zásluhou Marušáka, ovšem poté na penaltách kraloval kladenský Havlíček, který svému týmu zaručil první výhru v sezoně.

Zlín nastoupil do svého premiérového domácího zápasu v sezoně ve stejné sestavě jako v minulém kole, zatímco Kladno udělalo dvě změny. V obraně nahradil Libora Procházku Jankovič a útočníka Daleckého zastoupil Bajaruns. Od úvodu utkání předváděly oba týmy útočný hokej. Gólman Chábera hasil nebezpečí po střele Veselého, jeho protějšek Štůrala zase betonem vyrazil střelu Miloslava Hořavy.

Po polovině třetiny se ve středním pásmu nešťastně srazili Okál s Miloslavem Hořavou. Útočník Kladna zůstal ležet otřesený a ledovou plochu opustil až na nosítkách za asistence lékařů. V závěru třetiny byl vyloučen domácí Matějíček a Středočeši toho využili ke vstřelení vedoucí branky. Již po šesti sekundách se od modré čáry trefil Tenkrát, do první sirény přitom zbývaly tři sekundy.

Sestřih a ohlasy z utkání Zlín - Kladno (zdroj: ČT24)

Zlín srovnal krok také v přesilové hře. Ve 25. minutě zůstal v brankovišti nikým nekrytý Balaštík, jenž dorazil vlastní střelu. Hosté se ale opět dostali do vedení, gól Dragouna musel potvrdit až videorozhodčí. Beranům k vyrovnání pomohlo špatné střídání Kladna, díky kterému se do samostatného úniku dostali Melenovský s Čechem, kteří akci vzorově zakončili a překonali bezradného Cháberu.

Ohlasy trenérů po utkání

Juraj Jurík (Zlín): „Ukázalo se, že na začátku sezony mají všechna mužstva spoustu sil a zápasy budou rozhodovat maličkosti. Pro nás to bylo hluché utkání, neboť jsme se nemohli dostat k brance. Měli jsme spoustu střel, které ale končily v mezikruží. Nedokázali jsme si vytvořit souvislejší tlak. V nájezdech se od nás trochu odvrátilo štěstí, když střela Petra Lešky šla od tyčky do gólmana. Kladno mělo šikovnějšího hráče a to rozhodlo. Za průběh zápasu jsme za bod rádi.“
Zdeněk Vojta (Kladno): „Jeli jsme sem v dost těžké situaci, neboť jsme nezvládli první zápas se Slavií a chtěli jsme urvat první body. To se nám podařilo a zápas jsme odehráli dobře až na to, že jsme soupeři darovali minimálně dva góly po našich hrubých chybách. Poprvé nám ujeli sami dva hráči na brankáře a u třetího gólu jsme měli puk na hokejce, ale nedokázali jej dostat za modrou čáru. Jsem rád, že jsme vyhráli po nájezdech, v nichž se nám v minulosti příliš nedařilo. Noví hráči, které jsem vybral, se osvědčili.“ 

V poslední třetině byli aktivnější svěřenci trenéra Vlacha. Šance Balaštíka a Köhlera však pozorný Chábera kryl. O slovo se tak přihlásili Středočeši, jimž vrátil vedení Sacha Treille. Enormní snahu domácích o vyrovnání proměnil ve třetí gól Marušák, jenž tak poslal zápas do prodloužení. V něm hráli prim obrany a gólmani, o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V dovednostní soutěži vytěžilo bod navíc Kladno díky Havlíčkovi, jenž proti Štůralovi uspěl dvakrát. Zlín tak nenavázal na úspěšné nájezdy z předešlého kola na ledě Litvínova.

PSG Zlín - Rytíři Kladno 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)

 

Branky a nahrávky: 25. Balaštík (Leška, Marušák), 38. F. Čech (Melenovský), 58. Marušák (Čajánek, Honejsek) - 20. Tenkrát (T. Kaberle), 36. Dragoun (S. Treille), 51. S. Treille (Dragoun), rozhodující sam. nájezdech Havlíček. Rozhodčí: Polák, Homola - Lučan, Bryška. Vyloučení: 4:5, navíc Zámorský 10 min a do konce utkání - Dragoun 10 min.Využití: 1:1. Diváci: 4227.

Zlín: Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Vlach, Jurík a Hrazdira.
Kladno: Chábera - David Růžička, P. Hořava, Černošek, T. Kaberle, Majeský, Doudera, Jankovič - Eberle, Kuchler, Havlíček - M. Hořava, Patera, Tenkrát - S. Treille, Dragoun, Bajaruns - Strnad, Lukáč, Machač. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký. 

Vydáno pod