Podle lékaře Gála se Traoré ke sportu vrátí, jen těžko říct na jaké úrovni

Brno, Ostrava - Po skončení ligového utkání Baník Ostrava - Zbrojovka Brno zkolaboval guinejský útočník Mohamed Traoré. Příčinou byla ucpaná srdeční tepna. Měl to být následek úrazu utrpěného během zápasu. Dvacetiletý fotbalista se ihned podrobil operaci a už je mimo nebezpečí. Podle lékaře Petra Gála hráč komunikuje s okolím, nadále však zůstává v ostravské nemocnici.

Traoré se po utkání Baník - Zbrojovka musel podrobit operaci srdeční tepny (zdroj: ČT24)

„Traorého postihla těsně před odjezdem mužstva z Ostravy náhlá nevolnost. Okamžitě mu byla poskytnuta veškerá pomoc a byl převezen do nejbližší nemocnice, kde se podrobil katetrizačnímu zákroku na srdci,“ uvedl lékař mužstva Petr Gál. „Je mimo nebezpečí a bude v pořádku,“ dodal.

Rozhovor s lékařem Petrem Gálem (zdroj: ČT24)

„Bude-li vývoj příznivý, stráví pacient v nemocnici několik dní,“ uvedla mluvčí nemocnice Magda Otáhalová. Podle ní byl Traoré až dosud zcela zdravý nekuřák. „Pravděpodobnou příčinou potíží bylo úrazové postižení věnčité tepny během utkání,“ doplnila.

Reportáž Petra Kubáska (zdroj: ČT24)

Traoré odehrál při porážce Zbrojovky 1:2 celý zápas. Za jeho potíže prý mohla ucpaná srdeční tepna, kterou lékaři při zákroku zprůchodnili. „Hráč se podrobil všem kardiologickým prohlídkám a testům, které jsou pro vrcholové sportovce nezbytné, takže lze s jistotou říci, že tato situace nemá nic společného s náhlým kardiovaskulárním úmrtím u sportovců. Příčiny se budou dál zkoumat,“ řekl Gál. Mladý fotbalista zůstává v nemocnici. „K jeho případnému návratu na trávník se zatím nelze vyjádřit,“ dodal lékař.

Vydáno pod