Zbrojovka i Jihlava v poháru postupují, Kroměříž nestačila na Baník

Uničov, Rosice, Kroměříž – Zbrojovka i Jihlava postoupily do 3. kola Poháru České pošty. Do další fáze se naopak neprobojovala Kroměříž, kterou zastavil ostravský Baník. Nejtěsnější výsledek 1:0 uhrálo Brno na hřišti týmu z třetí nejvyšší soutěže Uničova. Jihlava naopak deklasovala divizní Rosice na jejich hřišti vysoko 6:1. Ostrava otočila zápas v Kroměříži a zvítězila 3:1.

Zbrojovka jde dál, k postupu jí pomohl vlastní gól Uničova

Brnu se v Uničově střelecky nedařilo a o jeho triumfu musel rozhodnout v 53. minutě domácí Koutek, jenž zamířil do vlastní branky. Zbrojovka měla sice v prvním poločase převahu, gólově se však nedokázala prosadit. Největší šanci zahodil už v 10. minutě Markovič a před přestávkou chyběla přesnost v koncovce Přerovskému. Po změně stran zachránil Brňany od případného penaltového rozstřelu brankář Doležal, který chytil hlavičku Ulma.

Uničov - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Branka: 53. vlastní Koutek.

Sestava Brna: Doležal - Janotka, Schuster, Pernica, Buchta - Hyčka (63. Husár), Avdič, Frejlach (69. Zavadil), Přerovský - Škoda, Markovič (76. Kroupa). Trenér: Grmela.

Reportáž Martina Kozáka ze zápasu Zbrojovka Uničov (zdroj: ČT24)

Jihlava předvedla v Rosicích gólové hody

Rozdíl mezi soutěžemi se jasně ukázal. Rosice loňský úspěch, kdy vyřadily brněnskou Zbrojovku, nezopakovaly, a po prohře 1:6 jde v poháru dál prvoligová Jihlava.

Po necelých šesti minutách hry využil špatného vyběhnutí Lengála Kliment a vypíchnutím se dostal před prázdnou bránu. Neuběhlo ani patnáct minut a domácí síť rozvlnil stejný hráč podruhé, když si hlavou našel Kosákův centr. 

Druhou půli začala Jihlava znovu gólově, když už v 52. minutě se střelecky prosadil Harba. O tři minuty později završil hattrick technickou střelou k tyči Kliment. Radost domácím fanouškům přinesla 64. minuta, rosický kapitán Malata přihrávkou pod sebe našel Pšikala a ten snížil stav na 1:4. Toto skóre vydrželo pouhých dvanáct minut, střídající Teplý dvěma brankami zpečetil výhru Vysočiny 6:1, a tak i postup do třetího kola poháru.

FC Slovan Rosice : FC Vysočina Jihlava 1:6 (0:2)

Branky: 64. Pšikal – 6., 19., 55. Kliment, 52. Harba, 76., 89. Teplý.

FC Slovan Rosice: Lengál – Vítámvás (55. Vjater), Klusák (82. Šenk), Živný, Chlup – Michna, Havlásek, Selinger, Lang (59. Kučera), Pšikal – Malata

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Mikula, Tlustý, Šourek, Kosak – Karlík, Jánoš (72. Jungr) – Marcin, Harba 

(79. Přeučil), Kliment – Šimonek (58. Teplý)

Sestřih utkání Rosice - Jihlava (zdroj: ČT24)

Kroměříž vedla, Baník ale ve druhém poločase zápas otočil

Ostrava měla po posledních třech ligových prohrách 0:4 zaděláno na další ostudu, když Kroměříži zařídil ve 21. minutě vedení Zapletal. Baník se zvedl až po změně stran. V 65. minutě vyrovnal Fantiš, který pak v 86. minutě otočil z penalty skóre. Výhru ještě v poslední minutě zpečetil náhradník Rolinc.

Kroměříž - Baník Ostrava 1:3 (1:0)

Branky: 21. Zapletal -65. a 86. z pen. Fantiš, 90. Rolinc.

Sestava Ostravy: Pavlenka - Kraut, Baránek, Frydrych, Velner - Lukeš, Droppa, Šichor (46. Rolinc), Engelmann (46. Milosavljev, 75. Dedič ) - Fantiš, Petrus. Trenér: Svědík.