Basketbalová legenda končí. Hana Horáková už dál hrát nebude

Brno - Bývalá dlouholetá opora basketbalové reprezentace a Brna Hana Horáková se rozhodla ukončit kariéru. Třiatřicetiletá evropská šampionka z roku 2005 a úřadující vicemistryně světa se rozloučí exhibičním zápasem v Brně v sobotu 17. srpna. Utkání se uskuteční v hale Rosnička, kde Horáková v roli kapitánky pomohla brněnskému celku k řadě úspěchů.

S Brnem získala rodačka z Bruntálu deset mistrovských titulů a vyhrála Evropskou ligu v roce 2006. S reprezentací hrála na třech olympijských hrách a v roce 2005 byla členkou týmu, který získal titul mistryň Evropy. V roce 2010 dovedla národní tým ke stříbru na domácím mistrovství světa a byla vyhlášena nejlepší basketbalistkou Evropy.

Basketbalistka Hana Horáková ukončila kariéru (zdroj: ČT24)

Ještě loni startovala Horáková na olympijských hrách v Londýně, účast na letošním červnovém evropském šampionátu ve Francii už odmítla. O možném konci kariéry mluvila už v květnu po prohrané finálové sérii s USK Praha a nyní ho brněnský klub potvrdil.

V exhibičním zápase na rozloučenou se s Horákovou představí i její bývalé spoluhráčky jako Ivana Večeřová, Zuzana Žirková, Eva Vítečková nebo Jana Veselá.

Vydáno pod