Tango roztančilo druhé finále výborně. Chrudim ale nakonec otočila

Brno - Futsalisté Chrudimi vyhráli v Brně druhé ligové finále nad domácím Tangem 3:2 a k obhajobě titulu jim chybí už jen jedno vítězství. Tango sice dvakrát vedlo, ve druhém poločase ale Lukáš Rešetár dvěma brankami výsledek otočil a posunul Chrudim ke třicátému vítězství v této sezoně bez ztráty bodu.

Chrudimští futsalisté usilují o sedmý titul za sebou a celkově devátý, od roku 2004 dokázal jejich sérii přerušit pouze Jistebník. Třetí finálový zápase budou mistři hostit ve středu od 17:00.

Obhájci titulu vstoupili do utkání aktivněji. Získali územní převahu a mnohem častěji se dostávali k zakončení. Překážkou ke skórování byl domácí brankář Kubíček, který dokonale zaskočil za potrestaného Zrzavého, jenž uviděl v prvním finále červenou kartu.

Tango se pouštělo jen do rychlých protiútoků a po chybě soupeře vstřelil vedoucí branku Brňanů Jan Havel. O tři minuty později vyrovnal Max. I když vsadila Chrudim po změně stran na útočnou kartu, dostal Tango podruhé do vedení ve 33. minutě Seidler. Další dvě šance Brňanů neproměnili Seidler a Belej, jejich akce zmařil brankář Meller.

Futsal - FC Tango Brno - FK ERA-PACK Chrudim (zdroj: ČT24)

„Za tohoto stavu bylo klíčové, že nám soupeř neodskočil na rozdíl dvou branek,“ poznamenal chrudimský trenér Jaroslav Bartůšek. I když Tango hrálo dobře v defenzivě, dvě drobné chybičky využili hosté k otočení zápasu.

Necelé tři minuty před koncem se ještě Tango pokusilo o power play, přes kvalitní obranu se ale k vážnějšímu ohrožení branky nedostalo. Chrudim byla mnohem aktivnější v zakončení. Přímo na branku vyslala 24 střel, Brňané o polovinu méně. „Měli jsme dobře rozehraný zápas. Naše efektivita ale byla špatná, srovnat skóre v power play bylo už těžké,“ posteskl si kouč Tanga Marián Berky.

Finále play off první futsalové ligy - 2. zápas:

Tango Brno - ERA-PACK Chrudim 2:3 (1:1)

Branky: 16. J. Havel, 22. Seidler - 28. a 36. Rešetár, 19. Max. Stav série: 0:2.