Hodonín odvrátil břeclavský mečbol. O titulu se rozhodne v sobotu

Břeclav - Finálové drama s jihomoravským obsazením pokračuje a extraliga stolních tenistek tak stále nezná letošní vítězky. Břeclav nedokázala získat poslední bod, který by jí zajistil titul, a v domácí hale podlehla Hodonínu 1:5.

Po třech dramatických finálových soubojích s těsnými výsledky dokázal ve čtvrtém finále Hodonín mečbol, v sérii vedoucí Břeclavi, odvrátit rázným způsobem. Poprvé ve finále totiž dokázaly bodovat všechny tři hodonínské hráčky.

Rozhovor s trenérem Břeclavi Petrem Nedomou (zdroj: ČT24)

Matelová a Pěnkavová vyhrály obě svá utkání. „Máme obrovskou radost, protože jsme dneska všechny cítily, že to můžeme zvrátit a to se nám povedlo. V těch předchozích finálových zápasech jsme často prohrály 2:3, takže dnes jsme si to opravdu zasloužily,“ řekla Kateřina Pěnkavová.

Rozhovor s Kateřinou Pěnkavovou (zdroj: ČT24)

Klíčový pátý bod pro Hodonín přidala v utkání Alena Vachovcová, která porazila břeclavskou jedničku Ukrajinku Gaponovou, a ve finálové sérii zvítězila vůbec poprvé. Letošní pingpongové mistryně tak určí až sobotní zápas, který se hraje od 18 hodin v Hodoníně. 

4.finále: MSK ČP Břeclav Gumotex-SKST Mart Hodonín 1:5

Ellö-Pěnkavová 1:3 (9,-5,-5,-9), Sawettabut-Vachovcová 3:0 (10,2,7), Gaponova-Matelová 1:3 (-4,-5,7,-9), Sawettabut-Pěnkavová 0:3 (-9,-5,-10), Ellö-Matelová 1:3 (6,-8,-8,-9), Gaponova-Vachovcová 0:3 (-10,-9,-10)