Prostějovští Orli vlétnou do čtvrtfinále play off ze druhého místa

Prostějov - Basketbalisté Prostějova vstoupí do letošního  play off ze skvělého druhého místa. Nadstavbu zakončili výhrou nad Kolínem 96:87 a v prvním kole vyřazovacích bojů je čeká tým slovenských Levic.

Ještě na začátku  roku nebylo jasné, jestli ekonomickými potížemi soužený Prostějov dokáže letošní sezónu vůbec dohrát. Torzo týmu se ale semklo k výtečným týmovým výkonům a po deseti zápasech nadstavby tak výše než hanáčtí Orli v tabulce vylétl pouze jasný favorit z Nymburku. „Takové umístění jsme po těch problémech rozhodně nečekali, bylo by skvělé, kdybychom to druhé místo udrželi až do konce,“ byl z umístění Prostějova překvapený sám trenér Zbyněk Choleva.

Rozhovor se Zbyňkem Cholevou a Pavlem Slezákem (zdroj: ČT24)

V nadstavbě Prostějov vyhrál šest zápasů, Hanákům se dařilo hlavně doma, kde podlehli právě jen Nymburku. Díky druhému místu se se suverénem domácího basketbalu mohou znovu setkat až ve finále.

Prostějov vstoupí do play-off z druhého místa
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Finálové tečce prostějovské sezóny bude chtít jako první zabránit tým Levic. Čtvrtfinálová série začíná v sobotu v Prostějově. „Hráli jsme s nimi letos jen dvakrát a oba zápasy jsme prohráli, budeme si muset rozebrat naše chyby. Starost mi dělají hlavně zranění spoluhráčů, snad se dají kluci dohromady,“ doufá Pavel Slezák, který si proti Kolínu připsal dvacet osm bodů.