Sněhová kalamita překazila v Jihlavě ligovou dohrávku

Jihlava - Utkání 20. kola první fotbalové ligy mezi Jihlavou a Mladou Boleslaví se neodehrálo kvůli nepříznivému počasí a špatnému stavu hřiště, které zavinilo vytrvalé sněžení. Rozhodl tak sudí Radek Matějek po obhlídce hrací plochy. Ředitel oddělení profesionálního fotbalu FAČR Ivo Lubas uvedl, že by náhradní termín měl být určen během úterního dopoledne.

Jihlavští pořadatelé zkoušeli sníh ze hřiště během odpoledne odstraňovat i s pomocí lehké techniky, a přestože hrací plocha má vyhřívání, nakonec nebyla způsobilá pro odehrání ligového zápasu. Nebyly na ní téměř vidět brankové a autové čáry. Nepomohlo ani odložení začátku o dvacet minut

„Hrací plocha není regulérní, hřiště je měkké a kluzké, což by mohlo ohrozit zdraví hráčů,“ uvedl delegát utkání Jiří Kureš. „Navíc sledujeme předpověď počasí a má dál sněžit. Chtěli jsme sice vyčerpat všechny možnosti, aby se utkání odehrálo, ale v zájmu všech je jeho odložení,“ řekl Kureš ČT.

Počasí znemožnilo ligovou dohrávku (zdroj: ČT24)

Podle Lubase bylo odložení správnou variantou. „Největší komplikací bylo očekávané další sněžení. Pokud by se utkání hrálo, hrozilo by, že rychle zapadají všechny čáry. To by výrazně zkomplikovalo práci rozhodčím a navíc by kvůli odklízení sněhu docházelo k častým přerušením zápasu,“ poznamenal Ivo Lubas.

V domácí nejvyšší soutěži se zápas kvůli vrtochům počasí neodehrál po třech letech. Naposledy odložení postihlo rovněž tým Mladé Boleslavi, když v březnu 2010 nemohl nastoupit kvůli špatnému terénu v Příbrami. Středočeši něco podobného zažili také 4. prosince 2005 shodou okolností právě v Jihlavě, která ale tehdy nedisponovala trávníkem s vyhříváním.

Vydáno pod