Horácká Slavia znovu srazila Boleslav a dál bojuje o baráž

Třebíč - Favorizovaná Mladá Boleslav v úterý utrpěla na ledě Třebíče první porážku v play-off a se čtvrtým mužstvem po základní části prohrála i podruhé. Ve druhém dějství poslal Horáckou Slavii do vedení důrazný kapitán Dolníček, ale ještě do poloviny zápasu se po Němečkově střele od modré začínalo znovu. O vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byla na rozdíl od druhého utkání v Mladé Boleslavi úspěšnější Třebíč zásluhou Čuříka. Série pokračuje pátým zápasem v sobotu v Mladé Boleslavi.

Jen z tribuny sledoval čtvrté semifinále třebíčský útočník Lukáš Nahodil, který se dosud úplně nevzpamatoval z úterního střetu s Davidem Výborným. Na centr třetí formace se místo něj posunul střelec vítězného gólu ze třetího zápasu série Tomáš Kaut a do sestavy se tak dostal i třináctý útočník Martin Čech.

Horácká Slavia dostala hned na začátku prvního dějství dvakrát po sobě výhodu přesilové hry, Willa v bráně Boleslavi ale domácí útočníci pořádně prověřit nedokázali. Čiliak měl na protější straně nejvíc práce ve čtrnácté minutě, Boleslavští před jeho brankou vytvořili pořádný závar a poskakující puk až na několikátý pokus odklidil do bezpečí Zdráhal.

Rozhovor s Jakubem Čuříkem a Davidem Dolníčkem (zdroj: ČT24)

V úterý mířil třebíčský veterán Dolníček do sítě až po konci třetiny. Tentokrát už se dočkal ve 24. minutě branky regulérní, když kapitán Horáků pohotově zužitkoval přihrávku Dočekala a zaplněným tribunám dal na druhý pokus pořádný důvod k radosti. Boleslavi k vyrovnání pomohlo prořídlé hřiště při situaci 4 na 4. Na modré si do volného prostoru nabruslil Roman Němeček a po jeho přesné ráně bylo vyrovnáno. Po zbytek třetiny si větší tlak držela domácí Třebíč hlavně díky častému vyloučení hostů, ani slibná šance Eduarda Kadely ale remízový stav nezměnila.

Bruslaři oproti prvnímu semifinálovému utkání v Třebíči působili o poznání hokejovějším dojmem. Byla to ale Horácká Slavia, která si na začátku třetí třetiny mohla vystřelit vedení. Slibné šance nedokázal ale proměnit ani Dočekal, ani Kaut. Žádný z týmů se v závěru z opatrnosti neodhodlal k útočné smršti, a zápas tak podruhé v sérii dospěl do prodloužení.

Rozhovor s Davidem Vrbatou (zdroj: ČT24)

Už na jeho začátku se hrdinou mohl stát boleslavský Demel, spolehlivý Čiliak ale puk zachytil. Středočeši mohli odvrátit nájezdy ještě přesilovkou v poslední minutě, ani oddechový čas ale svěřencům Františka Výborného cestu do Čiliakovy sítě najít nepomohl.

V nájezdech skvělého brankáře Horácké Slavie dokázal překonat pouze David Vrbata. Když potom Přibylovu trefu potvrdil v posledním nájezdu Čuřík, Třebíč mohla začít slavit srovnání série, do které rozhodně nevstupovala v roli favorita. 

Třebíč - Mladá Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 23. Dolníček, rozhodující sam. nájezd Čuřík - 29. Němeček. Rozhodčí: Vampola, Pavlovič - Flégl, Zíka. Vyloučení: 7:7, navíc Toman (M. Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 3270. Stav série: 2:2.