Marek Heinz se ve znojemském dresu uvedl hattrickem

Znojmo - Bývalý fotbalový reprezentant Marek Heinz, který při svém debutu za Znojmo rozhodl hattrickem o nedělní výhře 3:0 nad Karvinou, vyzdvihl výkon celého mužstva. Pětatřicetiletého ofenzivního hráče těšilo, že Jihomoravané úspěšně vstoupili do jarní části druhé ligy a udrželi krok s vedoucími Bohemians Praha 1905.

„Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství. Celý kolektiv hrál výborný fotbal, bojovný. Dostal jsem dvě krásné nahrávky, takže vítězství není jen má zásluha, ale celého týmu,“ řekl Marek Heinz, jenž ve Znojmě hostuje do konce sezony z Olomouce.

„Kdyby nám někdo řekl, že můžeme vyhrát více, tak budeme samozřejmě rádi. Připravovali jsme se ale na to, že chceme jakýmkoliv způsobem vyhrát, klidně i 1:0. To, že jsme dali tři branky, je jedině plus a je to dobrý start do jarní části,“ uvedl třicetinásobný reprezentant.

Rozhovor s Markem Heinzem a trenérem Leošem Kalvodou (zdroj: ČT24)

Přestože se na hřišti obvykle pohybuje za útočníky, vyhovovala mu i nedělní hra na hrotu. „Samozřejmě někdy jsem tam byl sám, ale většinou jsem byl dobře doplňován Radimem Nepožitkem a kluky ze zálohy,“ doplnil Heinz, který vstřelil dvě branky mezi 10. a 17. minutou a hattrick zkompletoval čtyři minuty po přestávce. 

Se znojemskou hrou na obtížném hřišti byl spokojen. „Hráli jsme poctivě dozadu, bojovali jsme. Na tom terénu se nedal moc hrát kombinační fotbal, bylo to těžké, navíc se to bořilo. Bylo to nebezpečné, míč skákal,“ popsal náročnost terénu Heinz.