Brněnské kluby vládnou mládežnickému futsalu

Otrokovice - O letošních futsalových titulech v kategoriích do šestnácti a osmnácti let rozhodly závěrečné turnaje Final four v Otrokovicích. V obou kategoriích dominovaly brněnské týmy. V šestnáctkách brali titul hráči Helasu, v osmnáctkách futsalisté Tanga.

Final four v Otrokovicích jen dokázalo, že špička mládežnického futsalu se vyrovnává. Ani jeden z klubů totiž tentokrát neměl zastoupení v obou kategoriích. Jako první si medaili vybojovali šestnáctiletí futsalisté pražských Bohemians, kteří v boji o bronz nedali šanci chomutovské Spartě.

Ve finále se favorizovaná Chrudim musela obejít bez několika hráčů základní sestavy, brněnský Helas tak využil šanci a po remízovém výsledku 1:1 získal v penaltovém rozstřelu mistrovský titul. „Problém byl v tom, že kluci museli odjet na bezvýznamná přátelská utkání, a fotbalové oddíly se rozhodly je neuvolnit. Ale my jsme od začátku sezóny věděli, že tato situace nastane,“ byl s výsledkem svých svěřenců smířený trenér chrudimského týmu Ota Stejskal.

Rozhovor s Radkem Tomanem a Jiřím Partlem (zdroj: ČT24)

Mnohem spokojenější mohl být brněnský kouč Toman. Aby přehodnotil své rozhodnutí o skončení trénování, hráči mu před sezónou slíbili právě triumf ve Final four. „Jsem na ně moc hrdý, udělali mi velkou radost. Kluci si to vykopali, jsou výborná parta a tady si řekli, že to vyhrají a opravdu to dokázali,“ popsal kouč vítězného Helasu Radek Toman.

Finále osmnáctek bylo přehlídkou mládežnických reprezentantů jak v dresu pražské Slavie, tak brněnského Tanga. Moravský tým v čele se supertalentem Radimem Zárubou nedal Pražanům žádnou šanci a po vítězství 3:0 stvrdil dominanci brněnské futsalové školy. Dvěma góly se na zisku titulu podílel nejlepší hráč turnaje Jan Homola. „Ty dva góly jsou jenom taková kosmetická úprava, mně ani tak nejde o individuální ocenění, ale spíš o ten úspěch, kterého jsme s týmem dosáhli,“ řekl skromně kapitán Tanga Jan Homola.

Rozhovor s Janem Homolou a Radimem Zárubou (zdroj: ČT24)

Mladíci brněnského Tanga tak po dvojici titulů v U-16 dokázali prodloužit sérii dominance i ve starší kategorii a dokonali zlatý hattrick. Trenérským lodivodem byl i tentokrát Martin Brůna, který ve všech pěti sezónách dostal svůj tým do Final four.

V zápase o třetí místo rozhodly Pardubice o vítězství nad Kladnem až pokutovými kopy. Na klubovou rivalitu ale teď budou muset mladí futsalisté zapomenout, některé z nich totiž už o víkendu čeká sraz reprezentační devatenáctky.

Výsledky Final four U-16 a U-18

Semifinále U-16 

Bohemians 1905 - Helas Brno 1:2 (0:2) 

ERA-PACK Chrudim - Sparta Chomutov 5:4 (2:1) 


Semifinále U-18
Slavia Praha - Torf Pardubice 2:2 p.k. 4:3
Tango Brno - SAT-AN Kladno 7:2 (3:2)

Utkání o 3. místo U-16
Bohemians 1905 - Sparta Chomutov 5:2 (2:1)

Utkání o 3. místo U-18
Torf Pardubice - SAT-AN Kladno 3:3 p.k. 6:5

Finále U-16
Helas Brno - ERA-PACK Chrudim 1:1 p.k. 4:3

Finále U-18
Tango Brno - Slavia Praha 3:0 (2:0)

Vydáno pod