Rebelové s Horáky předvedli gólovou přestřelku

Třebíč - Poslední derby v základní části první hokejové ligy mezi Třebíčí a Havlíčkovým Brodem nabídlo divákům atraktivní hokejovou podívanou. Rebelové nakonec vydřeli dva body za výhru 6:5 až v prodloužení. Srovnali tak bilanci letošních duelů s Horáky na 2:2.

Plné ochozy, vyhrocené souboje, baseballové zákroky brankářů a gólová přestřelka, kdy ještě v 56. minutě vedli Rebelové 5:2 – tak vypadala hokejová bitva o Vysočinu. Třebíč ale v poslední třetině předvedla famózní závěr, když třemi brankami v rozmezí tří minut poslala zápas do prodloužení. Hrdinou v dresu Horáků byl Martin Dočekal, který v reprezentační pauze odskočil z Komety pomoci svému mateřskému klubu, a hned vstřelil hattrick.

Rozhovor s Martinem Dočekalem (zdroj: ČT24)

„Byly to mé první tři branky v jednom utkání v této sezóně, z čehož mám radost, ale náš výkon rozhodně nebyl dobrý. Do play-off musíme vylepšit obranu a dávat si větší pozor v oslabeních,“ řekl třebíčský útočník Dočekal.

O dvou bodech pro Havlíčkův Brod za výhru 6:5 rozhodl svou trefou v prodloužení Tomáš Protivný. Mezi Rebely zářil především Petr Polodna, jenž v utkání jednou skóroval a na tři góly přihrával. „Ještě v pondělí jsem se necítil vůbec dobře, asi jsem chytl nějakou chřipku, tak jsme ani nevěděl, jestli nastoupím. Ale v utkání s Třebíčí mi vyšlo vše, na co jsem sáhl. Kluci v kabině říkali, že takhle špatně by se chtěli taky cítit,“ popsal Petr Polodna.

Rozhovor s Petrem Polodnou (zdroj: ČT24)

Oba týmy z Vysočiny si čtyři kola před koncem základní části upevnily postupové příčky pro play-off. Třebíči patří v tabulce čtvrté místo, Rebelové jsou sedmí. 

Vydáno pod