Gólové představení Třebíče sledoval i Venera

Třebíč - Po sérii těžkých zápasů s týmy z čela prvoligové tabulky potvrdili hráči Třebíče roli favorita i proti Písku, který deklasovali 6:1. Třebíč tak na domácím ledě navázala na překvapivé vítězství z minulého kola, kdy porazila Mladou Boleslav 4:0.

Na rozdíl od loňské sezóny, kdy se Třebíč probojovala do play-off až díky sérii vítězství v závěru základní části, letos předvádí Horáci vyrovnané výkony. Případné posily pro extraligu tak přijel na Vysočinu vyhlížet i trenér tápající Komety Zdeněk Venera. Tomu se předvedli zejména třebíčští střelci, kteří si v první třetině vypracovali čtyřbrankový náskok. „My jsme moc nevěděli, co máme od Písku čekat, protože výsledky z posledních kol neměl špatné. Ale asi ta únava po cestě a náš rychlý nástup do utkání rozhodly,“ měl o příčinách výhry jasno tříbodový David Ostřížek.

Rozhovor s Davidem Ostřížkem (zdroj: ČT24)

Ve druhém dějství náskok Slavie ještě navýšili Nahodil a Křivohlávek. V osmačtyřicáté minutě už Písek trefou Kučery jen korigoval na konečných 6:1. Třebíč tak i na domácím ledě navázala na překvapivé vítězství proti lídrovi z Mladé Boleslavi. „Vítězství se od nás čekalo, tím byl ten zápas trošku svazující. Ale já jsem rád, že jsme před domácím publikem ukázali, že se s takovou rolí umíme popasovat. Navíc jsme potvrdili skvělý výkon z Boleslavi,“ řekl trenér Třebíče Kamil Pokorný. 

Rozhovor s trenérem Kamilem Pokorným (zdroj: ČT24)

Šest kol před koncem základní části patří Horákům pátá příčka. V sobotu čeká svěřence Kamila Pokorného duel s předposledním Berounem.

Vydáno pod