České juniorské drytoolingisty čeká premiérový světový šampionát

Brno - Už o víkendu se ve švýcarském Saas Grundu vůbec poprvé v historii bude konat juniorský světový šampionát v drytoolingu. Na ledových stěnách nebudou chybět ani zástupci našeho regionu – brněnská lezkyně Martina Kratochvílová a Petr Hartmann z Poličky.

V prosinci dosáhla juniorská reprezentantka Martina Kratochvílová na brněnském závodě Evropského poháru v drytoolingu na dva bronzy. Úspěch z největší lezecké stěny ve střední Evropě by chtěla devatenáctiletá brněnská naděje potvrdit i ve Švýcarsku, kde se už nepostaví proti seniorské špičce světového drytoolingu, ale proti stejně starým konkurentkám.

„Než na samotné závody se těším spíše na lidi. Vůbec nedokážu odhadnout, jaké máme šance na umístění, protože netušíme, jaké pořadatelé připraví cesty, a také nevíme, na jaké úrovni budou ostatní lezci,“ řekla studentka Stavební fakulty Vysokého učení technického v Brně Martina Kratochvílová.

Rozhovor s reprezentantkou Martinou Kratochvílovou (zdroj: ČT24)

Své umění s mačkami i cepíny bude chtít na juniorském mistrovství světa ukázat i Martinin kolega z reprezentace Petr Hartmann. Cílem devatenáctiletého lezce z Poličky je postup do finále. „I když nevíme, co nás ve Švýcarsku čeká, určitě to nebude tak náročné jak cesty na závodech Světového poháru seniorů. Já si budu muset hlídat především čas, protože s tím mívám problém,“ popsal český reprezentant v drytoolingu Petr Hartmann.

Rozhovor s reprezentantem Petrem Hartmannem (zdroj: ČT24)

Největší šanci na zisk cenných kovů budou mít oba čeští reprezentanti už v sobotu, kdy se koná závod v lezení na obtížnost. V neděli pak Petr Hartmann a Martina Kratochvílová zabojují v závodě na rychlost.

Vydáno pod