Olympijská nadace rozdávala dárky v Brně

Brno - Vánoční dárky předčasně rozdala několika mladým sportovcům Česká olympijská nadace. Ta už pravidelně pomáhá ke splnění snů těm, kterým ve sportování brání nedostatek peněz. Mezi talentované naděje patří i bratři Láníčkovi.

Mají pro sport talent, ale ne podmínky. Takový je příběh bratrů Láníčkových. Šestnáctiletý Josef musel nechat fotbalu, protože si nemohl dovolit jezdit na soustředění a platit příspěvky. Zklamání se rozhodl čelit během na dlouhých tratích. Sbírka trofejí ukazuje, že se mu to podařilo. „Mým velkým snem je dostat se jednou na olympiádu, ale budu spokojený, když se probojuji i na mistrovství České republiky,“ svěřil se se svými sportovními cíli Josef Láníček.

Rozhovor s Josefem Láníčkem a Markem Láníčkem (zdroj: ČT24)

Příkladem toho, že ani změna sportu nemusí olympijský sen ohrozit, je Josefova patronka Mirka Knapková. Zlatá olympijská medailistka a členka nadace přesedlala na veslování až v devatenácti letech. „Důležité je, aby kluci u sportu vydrželi, nesmí se nechat odradit žádnými překážkami. Je dobře, že Česká olympijská nadace může pomoci dětem, které sport mají rády,“ popsala olympijská vítězka Mirka Knapková.

Rozhovor s Marií Láníčkovou (zdroj: ČT24)

Cílem České olympijské nadace je umožnit sportovat těm, kdo mají chuť. U Josefa s Markem se to už podařilo. „Klukům to pomůže pokračovat v tom, co je baví. Z každého jejich úspěchu mám obrovskou radost. Ty dveře, které se jim kvůli nedostatku finančních prostředků zavřely, můžeme díky České olympijské nadaci opět otevřít,“ řekla matka nadějných sportovců Marie Láníčková.