Buldoci zaskočili lídra, Otrokovice přehrály Bohemians

Brno, Otrokovice - V  dalším kole florbalové extraligy se nadmíru dařilo týmům z regionu. Letos zatím tápající Buldoci vybojovali cennou výhru nad favoritem ze Střešovic - navíc před rekordní návštěvou. Otrokovice s novým trenérem Danielem Foltou dokázaly postupně narůstajícím tlakem udolat pražské Bohemians.

Před zápasem dělilo v tabulce Brno a Střešovice dvacet bodů, Buldokům ale mohla naději na překvapení dávat příznivá bilance, kterou si proti pražskému týmu drží - v posledních třech vzájemných utkáních dvakrát zvítězili.

Divácký rekord

Pět let trval dosavadní rekord v návštěvnosti základní části extraligy. V roce 2007 přišlo do brněnské haly 1 300 diváků. Na stejném místě se letitý primát dočkal překonání o letošním předvánočním víkendu. Zápas proti Střešovicím sledovalo 1 574 diváků.

A to, že Brňané se Střešovicemi umějí hrát, potvrdili i tentokrát. Lídr tabulky totiž od vedoucího gólu Brna na konci první části stále jen dotahoval. Dvě třetiny se mu to dařilo úspěšně, na dva góly Buldoků z poslední dvacetiminutovky už ale favorit odpovědět nedokázal, a všechny body tak zůstaly na Moravě.

Stejně to dopadlo i v televizním zápase otrokovických Panterů proti Bohemians Praha. Ten sice lépe začali hosté, kteří po první třetině vedli 2:1, víc už ale předvést nedokázali. Panteři naopak obrátky zvyšovali postupně a soupeře definitivně zakousli pěti góly v závěrečné části.

Výhra 7:2 jistě potěšila nového trenéra domácích Daniela Foltu. Ten se zároveň stal vítězem duelu trenérských noviců. Bohemians totiž vedl do boje Michal Jedlička, který na lavičce Klokanů vystřídal Jiřího Jakoubka.

Extraliga florbalistů:

13. kolo: Bulldogs Brno - Tatran Střešovice 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)

Branky: 19. Mendrek, 24. Coufal, 31. Žižka, 46. Kadlec, 60. Ondráček - 26. a 39. M. Vávra, 22. Ondrušek.

12. kolo: Panthers Otrokovice - FbŠ Bohemians 7:2 (1:2, 1:0, 5:0)

Branky: 30. a 59. Vaněk, 5. Ťopek, 49. Nagy, 50. Uhrinovský, 56. Ďopan, 60. Koňařík - 12. Kozák, 19. Šimek.