Prostějov v extralize poprvé od dubna 2009 prohrál

Prostějov - Domácí volejbalové suverénky z Prostějova zakončily kalendářní rok nečekanou porážkou. Extraligové mistryně z posledních čtyř sezon v 15. kole podlehly na svém hřišti 0:3 Frýdku-Místku a na domácí scéně prohrály poprvé od dubna 2009. Navzdory porážce však mají na prvním místě bezpečný šestibodový náskok před druhým Olympem Praha, Frýdek je čtvrtý.

Prostějovské volejbalistky, jež nastoupily bez několika zraněných opor, prohrály všechny sety těsně - 24:26, 23:25 a 23:25. Dosud posledním tuzemským přemožitelem Hanaček bylo Brno, jež v druhém utkání finálové série sezony 2008/09 dokázalo svěřenkyně Miroslava Čady porazit 3:2. V základní části prohrál Prostějov téměř na den přesně před čtyřmi lety 0:3 v Olomouci.

Kouč Čada měl k dispozici značně osekaný kádr. Libero či smečařka Šárka Melichárková je dlouhodobě mimo hru s přetrženými vazy v koleně, nahrávačka Michaela Jelínková i libero Markéta Chlumská jsou čerstvě po artroskopii kolena a smečařka Anna Veliká se po tříměsíčním působení vrátila do Izraele.

„Navíc (Saskia) Hippeová měla autonehodu a zápolíme ještě se zraněními dalších hráček, takže hrajeme v kombinované sestavě. Náš výkon byl neproduktivní, takřka jsme nebránili,“ řekl trenér Čada. „Frýdek nás přehrál nadšeným výkonem,“ dodal na adresu soupeře, který už jeho svěřenkyně potrápil v listopadu, kdy jim dokázal sebrat set.