Prostějovanky se s Ligou mistryň rozloučily šestou porážkou

Baku - S jediným vyhraným setem a nulou na bodovém kontě se s evropskou soutěží číslo jedna loučí volejbalistky Agelu Prostějov. V posledním zápase dokázaly favorizované Rabitě Baku vzdorovat pouze v prvních dvou setech.

V úvodu utkání jakoby vůbec nebylo poznat, že Prostějov je dosud bez bodu a Baku naopak bez ztráty vládne celé skupině. Hanačky držely s favoritem odvážně krok, až do stavu 14:14 byla partie oboustranně vyrovnaná. Poté se projevila výrazně větší zkušenost ázerbájdžánského týmu, který v první sadě nakonec zvítězil 25:17.

Volejbalová LM: Baku - Prostějov (zdroj: ČT24)

Dokonce do vedení se svěřenkyně Miroslava Čady několikrát dostaly v následujícím setu. Zlepšily obranu na síti a dařilo se jim zakončovat útočné akce, zatímco Rabita ztratila přesnost z úvodu utkání. Přesto šly do koncovky s náskokem opět favorizované domácí volejbalistky. V závěru ještě vykřesaly prostějovské hráčky naději snížením na 22:23, ta ale po dvou chybách zhasla. „S naším výkonem ve druhém setu jsem spokojen. Hráčky bojovaly, je jen škoda, že se nám nepodařilo zvládnout koncovku. Soupeřky v rozhodujících chvílích těžily ze své zkušenosti a herní vyzrálosti,“ dodal Čada.

Teprve třetí set ukázal naplno rozdíl v síle obou soupeřů, když favorizované Baku o jeho průběhu rozhodlo prakticky už na počátku vedením 9:1. I když Prostějov nakonec dokázal uhrát alespoň sympatických patnáct bodů, na zvrat v rozhodnutém setu už nedosáhl. 

Volejbalová Liga mistryň, 6. kolo skupiny B:

Rabita Baku - Agel Prostějov 3:0 (17, 23, 15)

Rozhodčí: Kondakov (Ukr.), Brutman (Izr.). Čas: 74 min. Diváci: 1300.

Rabita: Rabadžievová 11, Skorupaová 3, Krsmanovičová 8, Cruzová 10, Starovičová 19, Akinradewová 9, libero Castillová - Hübnerová-Grünová, Fominová, Zakrevská 1. Trenér: Abbondanza.

Prostějov: Gomesová 12, Veliká 3, Žarkovová 4, De Assisová 8, Hippeová 8, Vincourová 2, libero Chlumská - Miletičová 10, Soaresová, Jelínková. Trenér: Čada.

Vydáno pod