Berani srazili Litvínov a drží kontakt se špičkou

Zlín - Dvě víkendové domácí výhry spravily náladu zlínským hokejistům. Po pátečním zdolání Karlových Varů si na velkou vzdálenost přicestoval pro prohru i Litvínov. Hattrickem se blýskl dvacetiletý reprezentant Antonín Honejsek.

Ačkoliv litvínovští hokejisté předvádějí v této sezóně kvalitní výkony, recept na překonání Zlína hledali už ve třech letošních vzájemných zápasech marně. Celkově Zlín pokořil Severočechy už sedmkrát v řadě. Na ledě Valachů dokonce Litvínov zvítězil naposledy v sezóně 2009/2010. 

Naděje na zlomení smolné série pro Litvínov vzaly za své velmi brzy. Už v první minutě se totiž nechal na 2+2 minuty vyloučit Marek Posmyk. Zlínu ale na gól stačila daleko kratší doba. Už po třiceti vteřinách totiž Honejsek v přesilovce chytře zvolil místo přihrávky střelu a nachytal Francouze na hruškách.

Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Litvínov (zdroj: ČT24)

Na návrat do zápasu mohl Litvínov pomýšlet naposledy ve třinácté minutě, když se Černý prokroužil před Sedláčka a zlínského gólmana překonal. Domácí ale rychle dokázal uklidnit Köhler, který povedenou střelou kromě vlastní gólové krize zažehnal i bodové naděje hostů. 

Necelé tři minuty v polovině utkání stačily Honejskovi k dokonání hattricku a Zlínu k potvrzení vedení. Nikdo jiný ve druhé části skórovat nedokázal, a až na samém konci zápasu stvrdil popravu Chemiků závěrečným pátým gólem Jaroslav Balaštík. Zlín zvítězil 5:1 a v tabulce extraligy se drží na třetím místě za Plzní a Brnem.

PSG Zlín - HC Verva Litvínov 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Honejsek (Tesařík, Čajánek), 16. Köhler (Leška), 27. Honejsek (Veselý, Čajánek), 29. Honejsek (Veselý, Horák), 60. Balaštík (Okál, Leška) - 14. J. Černý (R. Pšurný, Kousalík). Rozhodčí: A. Jeřábek, R. Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:0. Diváci: 3586.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Kubiš - Okál, Čajánek, Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Šlahař, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurik a Hrazdira.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Zeman, Jareš, Kousalík, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Martin Frolík, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Vydáno pod