Znojemští Orli zkrotili Býky ze Salcburku. Letos už potřetí

Znojmo – Hokejoví Orli si letos proti Salcburku drží výbornou bilanci. Soupeře z Mozartova města dokázali porazit ve všech třech vzájemných zápasech probíhajícího ročníku mezinárodní soutěže EBEL. Tentokrát výhru 4:3 v prodloužení vystřelil Adam Havlík.

Salcburským Býkům letošní sezóna zatím příliš nevychází. Hru předloňského vítěze European Trophy mají pozvednout tři posily ze stopnuté NHL – bostonský obránce Johny Boychuk a útoční parťáci z Columbusu Derick Brassard a Derek Dorsett. Časté změny v kádru, kde se letos protočilo už čtyřicet hráčů, ale rakouskému týmu zatím nesvědčí.

Znojmo se i bez tří zraněných hráčů dokázalo ujmout vedení. V patnácté minutě si samostatnou akci střihnul Adam Havlík a ze střední vzdálenosti překonal talentovaného brankáře Gračnera. Pět minut po začátku druhé části zavelel k brejku mladík Beránek. Na 2:0 pro Orly zvyšoval Fin Strömberg.

Ještě do konce třetiny ale bylo vyrovnáno. Hru rozdrobilo množství šarvátek a vyloučení, především na straně Znojma. Nejprve při Stehlíkově trestu snížil Latusa a v jednatřicáté minutě vrátil Rakušany do hry Brucker.

Znojemská aréna se znovu mohla radovat na začátku třetí třetiny, svým druhým gólem v zápase vrátil domácím vedení Strömberg. Pozadu nechtěl ve statistikách zůstat hostující Latusa, který šest a půl minuty před koncem poslal zápas do prodloužení.

Znojmo do nastavené pětiminutovky vstoupilo bez vyloučeného Stehlíka, oslabení ale dokázalo ustát, a když naopak později získali početní výhodu domácí, naložili s ní výrazně lépe. Adam Havlík uzavřel přesnou střelou večer dvougólových střelců a domácím zajistil cenné vítězství.

Orli Znojmo - EC Red Bull Salzburg 4:3 pp (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Havlík, 26. Strömberg (Beránek, Pucher), 42. Strömberg (Henry, Kulmala), 65. Havlík (Pucher, Štach) - 27. Latusa (Pöck, Regier), 32. Brucker, 54. Latusa (Regier). Rozhodčí: Fajdiga, Jelinek - Hofer, Rakovič. Vyloučení: 7:6, navíc Fiala, Lattner (oba ZNO) a Pöck, Duncan (oba SAL) – 5 minut. Využití: 3:1. Diváci: 2008.

Orli Znojmo : Landsman - Pláněk, Bořuta, Henry, Kulmala, Stehlík, Štach - Jarůšek, Fiala, Bickell - Strömberg, Pucher, Müller - Lattner, Šeda, Havlík - Beránek, Bartoš, Rožník.

EC Red Bull Salzburg: Gračnar - Pöck, Boychuk, Glen, Heinrich, Davison, Lupaschuk, Pallestrang, Welser - Kristler, Brucker, Latusa - Schremp, Bischofberger, Grenier - Regier, Duncan, Keller - Dorsett, Brassard, Komarek.