Futsalový boj o Brno vyhrálo Tango

Brno - Městské futsalové derby mohlo Brno vidět opět po dvou letech. I když Tango výhrou 5:2 splnilo roli favorita, také hráči Helasu podali sympatický výkon. Zápas ozdobila i futsalově výborná návštěva, když do brněnské haly přišlo osm set diváků.

Tango do zápasu nastupovalo v roli jasného favorita, utkání ale lépe začal jeho městský rival. Helas už v šesté minutě vedl, když Cupákovu nahrávku využil Sýkora. Radost si však outsider dlouho neužíval, už minutu na to srovnal na 1:1 Brůna.

Ještě do poločasu dokázalo Tango získat vedení, když Seidler mazácky uvolnil Beleje, který neměl s překonáním brankáře Helasu Tuháčka větší problém. I když se do konce první půle skóre dál neměnilo, Tango mělo nad soupeřem viditelnou převahu.

Tango převahu ve druhém poločase zužitkovalo a proměnilo v další tři góly. Hned dvakrát se trefil Michal Seidler a poslední, pátý gól přidal Brůna. Za Helas stihl jen zkorigovat bodový stav Svoboda. Pohledný zápas tak skončil výhrou Tanga 5:2.

Lepší z brněnských týmů si tak v tabulce drží třetí místo za Chrudimí a Zručí, Helas je zatím devátý a na předposlední pozici má čtyřbodový náskok.

Tango Brno – Helas Brno 5:2 (2:1)

Branky: 7. a 37. Brůna, 22. a 28. Seidler, 12. Belej – 6. Sýkora, 37. Svoboda.

Tango: Kubíček – Havel Josef, Havel Jan, Brůna, Kovács, Chadzidis, Buršík, Dornay, Záruba, Belej, Seidler, Rick, Svoboda.

Helas: Tuháček – Cupák David, Cupák Vojtěch, Mrázek, Svoboda, Chalupský, Lerch, Ovčačík, Lidmila, Vlach, Švihálek, Klimeš, Sýkora.