Brněnská voda opět přála plaveckým rekordům

Brno - Největší tuzemský plavecký mítink opět dostál pověsti akce, při které padají národní rekordy. Hned první den Velké ceny Brna se o to na prsařské padesátce postarala Petra Chocová, znakem na stejnou vzdálenost ji napodobila Simona Baumrtová. Obě závodnice podobně uspěly i v neděli.

I letos přijeli plavci na brněnský závod patřičně namotivovaní. Akce byla totiž zároveň poslední šancí ke splnění nominačních limitů pro účast na mistrovství Evropy, které ve Francii začne už 22. listopadu. 

Petra Chocová si do Brna přivezla náramnou formu, český rekord zlomila vlastně hned dvakrát. Čas 30,59, který znamená národní maximum, se totiž na tabuli rozsvítil dokonce po dvou jejích výkonech. 

Baumrtová zaplavala český rekord na 50 metrů (zdroj: ČT24)

Simona Baumrtová zase zvládla znakařský sprint za 26,83. Rekord ji samotnou překvapil, před evropským šampionátem je totiž v plném tréninku, její forma se tak začíná jevit velmi slibně.

Potvrdilo se to i v nedělních závodech, obě plavkyně své rekordní zápisy shodně zopakovaly na dvojnásobných tratích. Petra Chocová zaplavala 100 metrů prsa za 1:06,09, Simona Baumrtová zvládla znakařskou stovku za 57,53 sekundy. 

Kvalitní výkon podala i Barbora Závadová, které se časem 2:10,06 z dvousetmetrové polohovky bodově vyrovnala sobotnímu rekordu Baumrtové. Na kraulařské stovce i dvoustovce vyhrál domácí Martin Verner. „Nepočítal jsem s tímto úspěchem. Zatím jsem ve stadiu ladění výkonnosti na mistrovství Evropy a moje forma by měla teprve gradovat,“ řekl Verner.