Házenkářky Veselí zdolaly i Partizánské a jsou stále bez porážky

Veselí nad Moravou – Ani trenérské veletoče provázené spory o změnách v kádru zřejmě nic nezměnily na tom, že Veselí nad Moravou bude i letos patřit mezi největší favority házenkářské interligy. Naposledy to Panenky potvrdily v zápase proti doposud neporaženému Partizánskému, nad kterým zvítězily 29:23.

Před letošní sezónou veselské družstvo rozhodně klidnou přípravu nemělo. Na návrat Heleny Štěrbové ze Zlína totiž nejdříve odchodem zareagovali trenér Peter Sabadka a poté i dlouholetá brankářská opora Lenka Černá. Nový trenér Hanták ve funkci záhy po svém nastoupení skončil ze zdravotních důvodů. Týmu z jihu Moravy se tak ujal Pavol Jano.

Letní změny ale družstvu neuškodily. Veselí dokázalo v prvním kole přesvědčivě porazit Písek, více než desetigólovým výsledkem zdolalo i Olomouc a následně vyválčilo remízu 25:25 na horké slovenské půdě v Michalovcích.

Rozhovor s trenérem Veselí nad Moravou Pavlem Janem (zdroj: ČT24)

Také v posledním zápase proti Partizánskému se házenkářky Veselí dostaly rychle do vedení, které hlavně za přispění tria Chmelařová, Štěrbová a Salčáková dokázaly rychle zvýšit až na rozdíl sedmi gólů. Partizánské, které předtím v interlize ještě neprohrálo, se ale nevzdalo a slovenské hráčky snížily do poločasu na třígólový rozdíl.

Prakticky ihned po nástupu do druhé půle domácí hráčky všechny soupeřovy naděje na vyrovnání rázně zaplašily. Rychle si získaly zpět bezpečný náskok a nakonec zvítězily 29:23.

Rozhovor s hráčkou Veselí nad Moravou Terezou Chmelařovou (zdroj: ČT24)

Házenkářky Veselí mají v interlize navíc zápas k dobru, pokud v něm uspějí, dotáhnou se bodově na vedoucí Michalovce. Hned příští týden je ale čeká těžké a prestižní utkání s Mostem, který dosud neztratil jediný bod. Ještě předtím odehrají v sobotu 13. 10. právě v Michalovcích první utkání druhého kola Poháru vítězů pohárů.

Veselí n. M. – Partizánské 29:23 (14:11)

Nejlepší střelkyně Veselí: Chmelařová 7, Salčáková 6, Štěrbová 6

Nejlepší střelkyně Partizánského: Michnová 8/4, Kertézsová 7, Šateková 3

Sedmimetrové hody: 4/4 – 5/4, vyloučení: 5 – 3, rozhodčí: Bubeníček, Kosmák, diváků: 300