Panteři v útočném šlágru rozsápali Buldoky a vedou ligu

Brno – Velmi rozdílně prožívají začátek nové sezóny florbalové týmy z regionu. Potvrdil to i výsledek vzájemného zápasu, kdy Otrokovice porazily Brno 9:5. Zatímco loňský nováček ze Zlínska je po třech kolech překvapivě první, ambiciózní tým Bulldogs Brno se bez bodu schovává až na dně ligové tabulky.

Samotný zápas ale jednoznačně rozhodně nevypadal. Otrokovičtí Panteři šli sice rychle do vedení brankou Kořeného, Brno ale stihlo ještě do konce první třetiny vyrovnat povedenou trefou Kadlece. Buldoci měli v první části i mnohem více vážných šancí a směle tak mohli pomýšlet na první body.

Otrokovice ale v první polovině druhé třetiny přešly do ofenzivy. Nejprve z přesilovky pět na tři skóroval Ťopek a krátce na to už na 3:1 zvyšoval Večeřa. Ještě před koncem druhé části ale Brno zvládlo stav zápasu zvrátit, když se trefil dvakrát Ondráček a parádní střelou po elegantní kličce se prosadil i Fabián.

Florbal - Itelligence Bulldogs Brno - Panthers Otrokovice

Mimořádně pohledné utkání plné zvratů ještě vygradovalo v závěrečné části. Necelých sedm minut po jejím začátku už totiž opět vedly Otrokovice, úspěšnými střelci byli Sovják a Vaněk. Buldoci ale naposledy v zápase zvládli vyrovnat deset minut před koncem, když Fabián umístil míček přesně do růžku Krkoškovy branky.

Deset minut před koncem tak byl stav vyrovnaný 5:5. Rozhodující se ukázala trefa Martina Krkošky z jednapadesáté minuty, která dostala Otrokovice do vedení a Brno pod tlak. 135 vteřin před koncem tak Buldoci vsadili vše na útočnou kartu a odvolali brankáře. Místo vyrovnání ale Brňané nedokázali uhlídat brejky Otrokovic a do prázdné branky mohli skórovat Nagy i Koňařík. Druhý jmenovaný se krátce před koncem znovu prosadil už i proti brankáři Kejíkovi a definitivně tak stvrdil otrokovickou výhru 9:5.

Bulldogs Brno - Otrokovice Panthers 5:9 (1:1, 4:3)

Góly a nahrávky: 18. Kadlec (Koutný), 33. Ondráček (Fabián), 34. Fabián (Kočí), 39. Ondráček (Fabián), 50. Fabián (Ondráček) - 5. Kořený (Svoják), 26. Ťopek (Koňařík), 28. Večeřa (Vaněk), 44. Sovják (Petřík), 47. Vaněk, 52. Krkoška M. (Večeřa), 59. Nagy, 59. Koňařík (Sovják), 60. Koňařík (Krkoška J.)

itelligence Bulldogs Brno: Kejík (Jurčík) - Hauser, Hruška, Kostka, Kočí, Zítko, Schneider, Žižka - Kadlec, Fuchs, Coufal, Fabián, Koutný, Hanák, Grich, Vespalec, Komínek, Mendrek, Ondráček. Trenér: Jan Nizner

Panthers Otrokovice: Krkoška J. (Michajlovič) - Nagy, Hradil, Horník, Sovják, Vaněk, Ženožička, Koňařík, Ťopek, Matějka, Večeřa, Uhrinovský, Kempa, Janča, Krkoška M., Kouřený, Kundrát, Petřík, Kohout. Trenér: Martin Hájek