Zlín je na domácím ledě stoprocentní

Zlín – I bez nemocného gólmana Luboše Horčičky si hokejisté Zlína ve 3. kole Tipsport extraligy dokázali poradit s Karlovými Vary 4:2 a na domácím ledě v letošní sezóně ještě nepoznali hořkost porážky. Mezi Berany tentokrát vyčníval především Ondřej Veselý, který si připsal dvě branky a jednu asistenci.

Premiéru v letošní sezóně si ve zlínské brance odbyl Jakub Sedláček, který nastoupil místo nemocného Luboše Horčičky. Hned od prvních minut svěřenci trenéra Vlacha na Energii tlačili. Gólové skóre ale Berani otevřeli až v desáté minutě, když Tesaříkovo nahození poslal za záda karlovarského brankáře Ondřej Veselý. Od té chvíle PSG Závorku bombardovali střelami. Svou letošní druhou extraligovou trefu zaznamenal v přesilovce Petr Zámorský, který parádní střelou od modré zvýšil na 2:0.  

Domácí Sedláček poprvé kapituloval v polovině utkání, když si škvíru pod horní tyčkou správně vybral Kumstát. Zlín ale drama nepřipustil a dokázal, že kromě ostřílených borců umí dávat góly i mladé naděje. Svou první extraligovou branku totiž pořádně oslavil Zdeněk Okál, který gólem na 3:1 dokázal na zlínskou lavičku vrátit klid.  

Sestřih utkání Zlín - Karlovy Vary (zdroj: ČT24)

Jenže Karlovy Vary se třetí porážce v nejvyšší soutěži chtěly za každou cenu vyhnout a kontaktním gólem Gřekořka zápas opět zdramatizovaly. Dobrou mušku ale opět potvrdil hrdina pátečního večera ve zlínském dresu Veselý, který dorazil kotouč do Závorkovy sítě a zpečetil na konečných 4:2.  

Berani tak Energii nedarovali na domácím ledě ani bod a znovu potvrdili, že proti Západočechům, kterým podlehli jen pětkrát v extraligové historii, hrát umí. Střeleckou mušku budou chtít potvrdit i v neděli, kdy zajíždí do Litvínova. 

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Veselý (Tesařík, Čajánek), 17. Zámorský (Čajánek, Veselý), 30. Okál (Holík), 37. Veselý (Honejsek, Zámorský) - 30. Kumstát (Pech), 36. Gřegořek (Kumstát, Prošek).

Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 4410.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdíra.

Karlovy Vary: Závorka - Gründling, Kohn, Prošek, Gřegořek, Kloz, Gulaši - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Vachovec, Skladaný. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.