Olympijské zaváhání si Kostelecký vynahradil domácím titulem

Brno – Obhajoba olympijského zlata brněnskému střelci Davidu Kosteleckému v Londýně nevyšla, nevydařenou poslední střelou mu dokonce uniklo finále. Alespoň částečně si tak vítěz z Pekingu spravil náladu na domácím mistrovství republiky v brněnských Soběšicích.

O motivaci měl český reprezentant postaráno, domácí titul se mu nepodařilo obhájit už šest let. Když ale na začátku závodu David Kostelecký třikrát po sobě zamířil mimo, zdálo se, že ani český trůn nebude vítězi z Pekingu letos souzen.

Jenže někdejší olympijský šampión svým soupeřům ukázal, že střílet rozhodně nezapomněl a trefil 122 terčů v řadě. Ve finálovém rozstřelu Kosteleckému dlouho vzdoroval Michal Hojný, ten se ale nakonec musel spokojit jen s druhým místem. Kostelecký se tak místo v Londýně dočkal vítězství alespoň v Brně. „Byly poměrně vysoké nástřely, takže závod nebyl úplně jednoduchý. Do finále se navíc dostali všichni zkušení střelci. Ono se zdá, že je to jen titul z České republiky, ale ta základna je tady kvalitní, takže určitě je to vítězství cenné,“ váží si titulu Kostelecký.

Rozhovor s Davidem Kosteleckým a Janem Sychrou (zdroj: ČT24)

Ve skeetu si prvenství vystřílel další český olympionik Jan Sychra. Ten do letošního roku na šampionátu sbíral hlavně stříbrné medaile. Tentokrát ale s přehledem rozprášil pětadvacet závěrečných terčů a titul byl jeho. „Je znát, že všechny ty objemy tréninku před olympiádou se neztratily, i když jsem v posledních třech týdnech trénoval jen dvakrát. Sám jsem z výsledku tady překvapený,“ usmíval se Jan Sychra.

  • Jan Sychra bral zlato ve skeetu zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/39/3900/389940.jpg
  • Fináloví soupeři se po rozstřelu přátelsky pozdravili zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/39/3900/389955.jpg
  • Titul nahradil Kosteleckému zklamání z Londýna zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/39/3900/389950.jpg

V závěrečné a méně prestižní disciplíně double trapu zvítězil zkušený Jiří Gach. Ten získal 180 bodů.

Vydáno pod