Tango chce v nové sezóně víc než bronzové medaile

Brno – Čtyři výhry, dvě remízy a jedna porážka – taková je bilance přípravných zápasů Tanga. Po zklamání z uplynulé sezóny, kdy brněnští futsalisté skončili nečekaně před branami finále, se před nadcházejícím ročníkem netají těmi nejvyššími ambicemi. Ke skvělým výkonům má pomoci i nová posila Tanga, slovenský reprezentant Gabriel Rick.

Zatím poslední přípravný duel proti slovenskému soupeři z Nitry dokázalo Tango získat na svoji stranu až v power-play, a vyhrálo tak nejtěsnějším výsledkem 4:3. Odvetný zápas na domácí palubovce neprobíhal podle scénáře z prvního souboje v Nitře, kde Brňané zvítězili jasně 10:2.

Do šancí se ve středečním zápasu dostával častěji slovenský tým, Brnu se ale dařilo kombinačně a díky trefám Beleje, Svobody a Dimy vedl v poločase o dvě branky. Nitra ale ve druhé půli srovnala na 3:3 a o vítězství Tanga rozhodlo až power-play, ve kterém se střelecky prosadila právě slovenská posila Rick.

Rozhovor s trenérem Marianem Berkym (zdroj: ČT24)

Brněnský trenér Marian Berky ideální sestavu prozatím hledá, v přípravných utkáních zkouší různé hráčské kombinace a netají se přáním ještě nějakou posilu na jih Moravy přivést. Tangu navíc v duelu s Nitrou chyběli klíčoví hráči. Jaroslava Slavíka čeká dlouhá rekonvalescence po operaci předního křížového vazu. Zraněný je i Michal Mareš, který se do Tanga vrátil z ročního hostování v Chrudimi. Reprezentanti Josef Havel a Michal Kovács by v dalších přípravných utkáních neměli chybět.

Brněnský tým také hodně sází na vlastní odchovance. Proti Nitře se tak v áčku představil i člen mistrovské šestnáctky Jiří Beránek. Šestnáctiletý mladík by mohl následovat příkladu Radima Záruby, který se před dvěma lety ve stejném věku dokázal natrvalo prosadit do sestavy prvního týmu. Na lámání chleba ale zřejmě dojde uprostřed sezóny, protože vedení dalo hráčům ultimátum, že nejpozději do konce srpna si musí vybrat mezi futsalem a působením ve fotbalových soutěžích.

Před startem nejvyšší soutěže budou Brňané ještě ladit formu na přípravném turnaji Victory Makro Cup v Trnavě a 30. srpna změří síly s Bratislavou. K prvnímu ostrému startu ve futsalové lize nastoupí 14. září na hřišti Pardubic.

Tango Brno - MFSK Nitra 4:3 (3:1)

Branky: 13. Belej (Rick), 17. Svoboda (Seidler), 18. Chadzidis (Belej), 39. Rick (Belej) - 15. Peciar, 21. Sailer, 36. Suchan
Sestavy: Tango: Bočánek, Kubíček - Rick, Záruba, Belej, Chadzidis - Bruna, Svoboda, Seidler, Beránek - Berky
                Nitra: Pecho - Blaškovič, Sailer, Peciar, Jelšič, Suchan, Kluka, Snop, Galovič, Kollár, Ivančík