V obraně se posílení házenkáři Brna zatím hledají

Brno – Druhé místo dokázali na přípravném mezinárodním turnaji vybojovat házenkáři Králova Pole. Sklonit se museli jen před vítěznou Považskou Bystricou, které v posledním zápase podlehli 31:33. V utkáních mohl trenér vyzkoušet i letní posily, které mají Brno vyšvihnout k vyšším než jen záchranářským cílům.

Už jen necelé tři týdny zbývají brněnským házenkářům do startu nového ročníku extraligy. Na domácím přípravném turnaji si tým z Králova Pole nejdříve poradil s nováčkem slovenské extraligy Modrou a poté i s regionálním rivalem z české nejvyšší soutěže, Přerovem. Díky souhře výsledků tak Brnu k prvenství stačilo získat v posledním zápase proti Považské Bystrici bod za remízu.

Jenže slovenský tým hned v úvodu posledního duelu Brno pořádně zaskočil. Družina někdejšího trenéra české reprezentace Jiřího Kekrta, kterou na hřišti vedl jeho krajan Ondřej Zdráhala, si z obrany Králova Pole udělala trhací kalendář a získala vedení dokonce 8:1.

Rozhovor s trenérem Janem Hegarem (zdroj: ČT24)

Domácí střelci poté srovnali se soupeřem krok a dokázali se přiblížit i na rozdíl jediného gólu. K vyrovnání je ale nepustily hlavně obranářské minely. Slovákům se dařilo brněnský tým přečíslovat. Obránci Králova Pole si včas nedokázali přebírat hráče zabíhající do prostoru pivota. Považská Bystrica tak po zásluze zvítězila 33:31. „Tento turnaj byl pro nás výborným testem. Dosud jsme přátelské zápasy hráli jen s týmy z nižších soutěží, a tak jsme se konečně mohli poměřit s kvalitnějšími soupeři,“ byl i přes závěrečnou prohru spokojen trenér Brna Jan Hegar.

Rozhovor s Viktorem Hastíkem (zdroj: ČT24)

Tomu už postupně začíná krystalizovat základní sestava. Na spojkách se Královo Pole bude v sezóně opírat o trio Hastík, Hubáček, Mičola. Z postu pivota by měl v obraně i útoku hru Brna tvrdit Michal Dostalík. Přesto, že obsazení obou křídel zůstává otevřené, královopolská sestava posílila. „S ambicemi se snažíme zůstat při zemi. Samozřejmě by bylo super dostat se letos do nejlepší šestky, ale jako základní cíl stále platí hlavně udržení,“ nechce sílu týmu přeceňovat jedna z letních posil Viktor Hastík.

Skutečný potenciál družstva odhalí už osmého září první zápas nového extraligového ročníku. Brno k němu zajíždí do Jičína.

Výsledky turnaje:

KP Brno - Slovan Modra 28:27

MŠK PB - HC Přerov 30:27

Slovan Modra - MŠK PB 27:27

HC Přerov - KP Brno 27:31

Slovan Modra - HC Přerov 30:27

KP Brno - MŠK PB 31:33

Vydáno pod