Hájek na prostějovském challengeru hladce zdolal Štěpánka

Prostějov - Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Jan Hájek v českém semifinále vyřadil nečekaně hladce turnajovou dvojku a světovou třicítku Radka Štěpánka. Porazil ho za pouhých 69 minut 6:2, 6:1. Hájek soupeře předčil pestrostí úderů, přesnými prohozy. V utkání Štěpánkovi šestkrát sebral podání.

„Navzdory jednoznačnému výsledku nebyl zápas jednoduchý,“ uvedl Hájek, který svou hru postavil na důslednosti, odhodlání a soustředěnosti na každý míček. Vyšly mu začátky obou setů, což mu psychicky pomohlo. „Základem byl můj výborný return. Radek nemohl spoléhat na svou hru servis a volej. Tento výsledek je pro Radka možná až příliš krutý,“ dodal spokojený Hájek, jenž se netají cílem vybojovat čtvrté prostějovské vítězství.

Turnaj na Hané Hájkovi maximálně vyhovuje a vždy na přelomu května a června se potká s výbornou formou. „Nevím, čím to je. Všichni se mě na to ptají. Doma se mi hraje dobře, protože tu mám známé a rodinu,“ usmíval se Hájek, vítěz turnaje z let 2006, 2009 a 2010. Štěpánek se v zápase nezmohl na vážnější odpor.

„Rozhodly moje nevynucené chyby. Snažil jsem se hrát agresivně, nešel mi ale servis, o který jsem se nemohl opřít,“ nehledal Štěpánek výmluvy. „Honza se dobře bránil. Tato hra mu seděla. Nemohl jsem rozvinout svůj tlak,“ poznamenal Štěpánek. Teď českou dvojku čeká turnaj na trávě v Halle. „Prostějovský turnaj mi pomohl získat zpět kondici a herní režim. Snad to budu moci v dalších turnajích prodat,“ dodal Štěpánek.