S kluky v kabině si dáváme vítězného panáčka slivovice, prozradil Vašíček

Brno – Narodil se v Pardubicích, ale dnes večer proti rodnému týmu nastoupí v drese brněnské Komety. Bek Jiří Vašíček ovšem bez váhání říká, že je chce porazit stůj co stůj. Ráno před důležitým zápasem jeho přípravy zachytila kamera České televize. Při návštěvě prozradil také společný rituál týmu – přípitek slivovicí na vítězství.

Je osm hodin ráno a manželka Jiřího Vašíčka Nicol připravuje snídani. Brněnský bek mezitím věnuje pozornost synovi, který leze po místnosti a sápe se po papírových kapesníčcích. Být s rodinou pro něj znamená relaxaci. „Člověk přijde úplně na jiné myšlenky, i díky malému máme radost z každé maličkosti. Když jsem s ním, tak vypnu, nepřemýšlím nad hokejem, neřeším problémy,“ řekl.

Právě teď si jeho pozornosti rodina příliš neužije. „Někdy je to těžké, tím spíše, že máme malé dítě a v Brně nemáme žádnou rodinu. O to víc si každé společné chvíle vážíme a jsme rádi, že můžeme být spolu. Až zase bude mít volno, tak budeme spolu víc. Teď musím respektovat to, že má svoje povinnosti,“ uvedla Nicol Vašíčková.

Chybí Jiřímu Vašíčkovi zuby a proč mu vadí vousy? (zdroj: ČT24)

Vašíček: Speciální rituály? Snažím se dělat to, co mi kdysi přineslo úspěch

Před sedmou hodinou vstává společně se synem a po snídani vyráží na trénink. „Extra rituály nemám, ale v autě si pouštím stejnou hudbu, která mě dokáže nabudit. Snažím se dělat zhruba stejné věci, které mi předtím přinesly úspěch,“ popsal Vašíček.

Tmelící rituál má i tým. „S některými spoluhráči si dáváme vítězného panáčka, většinou je to slivovice. Je to jednak moravský nápoj a za druhé je to zdravé,“ smál se Vašíček.

Jiří Vašíček o zápase

„Těším se na večer a to je dobře. Je to takový svátek, člověk kvůli tomu celý rok pracuje, aby pak celý rok hrál. Musíme si to užít, nemůžu jít na led svázaný. Pokud to nevyjde a soupeř bude lepší, tak možná opravdu je. My se ale budeme snažit ukázat, že lepší jsme my.“

Při oslavách postupu do finále přišel Vašíček o snubní prsten. Zloděj ho nakonec vrátil

Snubní prsten ztratil Jiří Vašíček poté, co Kometa postoupila do finále. Protože ho na zápasy nenosí, nechal ho připnutý na tašce. „Když jsem se po zápase zastavil u fanoušků a novinářů, tak jsem si tašku položil na zem a asi jsem na ni přestal dávat dostatečně pozor a zmizela. Pak se rozjela velká pátrací akce, hlavně lidi z Komety a fanoušci se přidali,“ popsal Vašíček. V zloději se nakonec hnulo svědomí a prstýnek anonymně vrátil.

„Byla jsem naštvaná, ale takové věci se stávají. Mně se dva dny po svatbě na svatební cestě taky prstýnek zatoulal, ale nakonec jsme ho našli. A když se potom vrátil, měla jsem velkou radost, že na rukou máme originál, ne kopie,“ doplnila manželka.