Zlín zlomil sérii proher proti mistrovi z Třince

Zlín – Souboj dvou sousedů v tabulce, kteří v této sezóně zatím zůstávají za očekáváním, zvládli na Zimním stadionu Luďka Čajky lépe domácí. Úřadujícího mistra porazili 5:1, podíl na tom měli zejména dva Petrové, zkušený Leška dvakrát sám překonal Hamerlíka a mladík Zámorský se na třech trefách podílel asistencí.

Za posledních deset kol patřily Zlín i Třinec mezi týmy s nejhorší bilancí. Berani získali pouhých devět bodů a Oceláři jen o dva více. Zápas lépe začali hokejisté ze severu republiky, tlak ale v gól přetavit nedokázali. Zato zlínští hráči se mohli radovat hned z první nebezpečnější akce, kdy Holík prudkou a umístěnou střelou otevřel skóre utkání.

Třinec dokázal vyrovnat o tři minuty později Varaďou, o výsledku zápasu ale předčasně rozhodlo dvacet vteřin na konci prvního dějství. Dvojnásobnou přesilovku bezezbytku využil Petr Leška, který dvakrát rozsvítil červené světlo za Hamerlíkovou brankou.

Sestřih utkání Zlín - Třinec (zdroj: ČT24)

Druhá třetina změnu skóre nepřinesla, střelecky byli o něco aktivnější domácí. Gólový půst pokračoval i v závěrečné části. Přerušil ho až pět minut před koncem Petr Čajánek, který navýšil zlínský náskok už na rozdíl tří gólů. Chvíli nato byl navíc faulován v úniku Köhler, který v zápětí s přehledem proměnil nařízené trestné střílení, o vítězství 5:1 tak bylo definitivně rozhodnuto.

Zlín se výhrou vrátil do elitní extraligové šestky. Třinec teď naopak bude muset začít pomalu odrážet útoky týmů z okolí desátého místa. Mistr nemá účast v letošním play-off totiž ještě zdaleka jistou.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)

Góly a nahrávky: 12. Holík (Ondráček), 20. Leška (Hamrlík, Zámorský), 20. Leška (Zámorský, Hamrlík), 54. Čajánek (Zámorský, Důras), 55. Köhler z trest. střílení - 15. Varaďa (Hrabal). 

Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Bláha, Jindra. Vyloučení 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 3549.

Sestavy:

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Fořt, Šlahař.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Bolf, Kania - Klimenta, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Polanský, M. Hořava - McGregor, Ostřížek, Hrňa.