Znojmo před rekordní návštěvou v opakovaném zápase prohrálo

Znojmo – Hokejisté znojemských Orlů nedokázali prodloužit sérii tří domácích výher v řadě. Nad jejich síly byl tentokrát rakouský Klagenfurt, kterému v dohrávaném zápase 17. kola mezinárodní soutěže EBEL podlehli 1:2.

Úvodní buly zápasu s Klagenfurtem padlo už 30. října, tehdy ale rozhodčí zápas museli předčasně ukončit kvůli neopravitelné díře v ledu. Náhradní duel se tak hrál od začátku, družstva ale mohla nasadit jen ty hráče, kteří byli uvedeni v zápise i při prvním utkání. Orlům tak chyběli například Danton nebo Hranáč.

Více než čtyři tisíce diváků, kteří měli tentokrát vstup na stadion zdarma, přivítala efektní ohňová show při nástupu hráčů na led a také premiéra nového videoklipu k hymně klubu. Slavnostní atmosféru mohl v patnácté minutě ještě vylepšit Vladimír Říha, jeho střela ale jen zazvonila o tyč.

Gólu se nakonec i Znojmo dočkalo
Zdroj: ČT24

Poprvé se z gólu radovali o tři minuty později hosté, když kombinaci před brankou zakončoval Pirmann. Stejnému muži byl připsán i druhý gól, když puk za Kacetlova záda proklouzl po nepřehledné situaci na začátku druhé třetiny.

Rozhodčí na obou stranách často vylučovali. Početní výhodu využilo poprvé až Znojmo, když brankáře Klagenfurtu Swetteho překonal přesnou ránou Stehlík. I potom hru kouskovala vyloučení. Orli si velký tlak vynutili až v závěrečné pětiminutovce, kdy se natrvalo usadili v útočném pásmu. Převahu ale v gól přetavit nedokázali a s loňským vicemistrem EBEL tak prohráli 1:2. „Abychom uspěli, potřebujeme hrát zápas v tempu, to znamená pět na pět. To tempo jsme dnes podle mého názoru dokázali vytvořit, a pokud by zde byli normální rozhodčí, mohli jsme uspět,“ viděl příčiny prohry jinde než ve výkonu svých svěřenců trenér Znojma Martin Stloukal. 

Za protesty příště na tribunu

Právě hlasitá nespokojenost s výkony rozhodčích může za to, že zápas s Klagenfurtem byl na nějakou dobu poslední, kdy hlavní trenér Martin Stloukal vedl svůj tým přímo z lavičky. V předchozím zápase proti Fehérváru se Stloukalovi nelíbil především nevybíravý zákrok Maďarů proti znojemskému lídrovi bodování Adamu Havlíkovi. EBEL trenéra potrestala za hádku s rozhodčími pokutou 1800 euro a zákazem vstupu na střídačku pro dalších pět zápasů. V těch družstvo povede asistent Petr Kučírek.

Proti Klagenfurtu si Znojmo odbylo druhý z deseti zápasů, které musí zvládnout za pouhé tři týdny. Splnitelným cílem zůstává pro jihomoravský celek stále postup do play off soutěže EBEL, ten si šest nejlepších týmů zajistí přímo a další dva v nadstavbové části. Přes ni je cesta Znojma pravděpodobnější. 

Orli Znojmo – EC Klagenfurter AC 1:2 (0:1,1:1, 0:0)

Góly a nahrávky: 32. Stehlík (Štach, Haman) - 18. Pirmann (Schellander), 22. Pirmann (Schellander)

Vyloučení: 8:6 navíc Kacetl 10 min. OT a Pláněk do konce utkání OT (oba ZNO). Využití: 1:0. Rozhodčí: Dremelj, Hascher - Hribar, Trattnig. Diváci:4052.

Sestavy:

Znojmo: Kacetl (Landsman) - Stehlík, Škadra, Hájek, Štach, Pláněk, Vosátko, Bořuta, Trojan - Lattner, Šeda, Kanko, Říha, Pucher, Havlík, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Beroun, Haman, Staněk.

Klagenfurt: Swette (Brenkusch) - Furey, Kirisits, Reichel, Isopp, Ratz, Holzer - Brandner, Koch, Lammers, Geier M., Geier S., Schellander, Kalt, Hager, Titze, Hundertpfund, Pirmann, Schumnig.

Vydáno pod