Fanoušci Komety smutní: S týmem se loučí patriot, srdcař a kapitán

Brno – Další ránu k nepovzbudivým výsledkům svého týmu dostali fanoušci brněnské Komety. Petr Hubáček, který je pro mnohé z nich symbolem nové extraligové éry, přestoupil do družstva finské ligy Jyväskylä.

„Všude dobře, doma nejlíp,“ takový transparent vítal 17. ledna 2010 v brněnské hale Petra Hubáčka. Reprezentant, který se nikdy netajil svým brněnským patriotismem, tehdy přestoupil z ambiciózních Vítkovic do družstva bez naděje na play off. Fanoušci ho proto milovali, i když se za dobu svého působení v Kometě nedokázal tak bodově prosadit, jak by se od mistra světa a jedné z největších hvězd extraligy čekalo.

Petr Hubáček

Narodil se 2. září 1979 v Brně, kde také začínal s hokejem. Protože o nejvyšší soutěži si v té době mohlo město pod Špilberkem nechat jen zdát, profesionální kariéru odešel rozvíjet do Vítkovic. V roce 1999 ho draftovala Philadephia Flyers. Ve slavné NHL ale odehrál jen šest zápasů a dvě sezóny působil hlavně ve farmářských týmech. Po návratu do extraligy hrál osm let opět ve Vítkovicích, jen na část jedné ze sezón si odskočil do ruského Nižněkamsku. S reprezentací dokázal získat kompletní sadu medailí z mistrovství světa. Letos bronz, v roce 2006 stříbro a v roce 2010 zlato.

Do Brna se vrátil v lednu 2010, k zatím poslednímu zápasu na brněnském ledě nastoupil 1. prosince 2011.

Brněnská kapitola Petra Hubáčka se teď ale nejméně na dvě sezóny uzavírá. Kapitán družstva totiž na stejně dlouhou dobu podepsal smlouvu ve finském Jyväskylä. „Za dobu mého brněnského působení to nebyla první nabídka. Mohl jsem odejít už dříve. Několikrát jsem nad těmito situacemi přemýšlel. Vždy jsem se rozhodl zůstat. Někdy se ale člověk dostane do situace, že musí brát ohled na jiné věci,“ vysvětlil Hubáček svůj krok na klubovém webu.

Petr Hubáček a Pavel Zubíček o odchodu do Finska (zdroj: ČT24)

Možná i nenaplněná očekávání ohledně produktivity mohla ovlivnit rozhodnutí brněnského útočníka. Ačkoliv Hubáčkovi nikdo nemohl v žádném zápase upřít nasazení, branka jakoby pro něj občas byla zakletá. V letošní sezóně vyšel bodově naprázdno dokonce ve dvanácti zápasech po sobě. Když tuto sérii uťal gólem a asistencí před dvěma týdny v Karlových Varech, zdálo se, že krize je zažehnána a Petr Hubáček by si mohl v útoku rozumět s navrátilcem Tomášem Divíškem. Sám hráč měl ale ke spokojenosti daleko. „Moje výkonnost nikdy nedosáhla takové úrovně, jakou jsem měl ve Vítkovicích nebo národním týmu. Možná je mnoho subjektivních pocitů, proč tomu tak bylo. Zřejmě se v tom taky projevila přemíra zodpovědnosti a vztah k Brnu. Nikdy jsem nedosáhl výkonnosti, se kterou jsem chtěl přijít. To mě ve výsledku hrozně mrzí a štve,“ dodal odcházející miláček fanoušků.

Ohlasy fanoušků:

Kolumbus: A kdo tam teď bude hrát? Hubasa nikdo nenahradí, takovou díru už nezalepíme.

Čeloudek: Hubas pryč, tak to mě mrzí. Ale přeju mu to, ať se ti daří Péťo. I když jsi nedával moc gólů a trápil jsi se, tak všichni víme že jsi hrál srdcem pro Brno. Vrať se k nám brzo domů.

Maxbrno: Pokud se nepletu, tak to bude v novodobé historii Komety poprvé, co nebude v týmu ani jeden „čistokrevný“ Brňák.

Bartes: Jeho rozhodnutí chápu. Jedna z posledních možností si někde vydělat nějakou korunu no a za rok, za dva ho tady máš zpět.

Kleopatra: Hubasovi přeji všechno nej, nej, nej. Ať se mu daří a ať se zase hodně brzy vrátí do Komety!

Zdroj: http://www.fanklub-kometa.cz

Kapitánské „céčko“ teď od Hubáčka převezme obránce Radek Bičánek. Do útoku ale hráče jeho kvalit bude klub hledat jen těžko. V době rozehraných soutěží totiž nebudou ostatní kluby nakloněny k tomu pouštět konkurenci kvalitní hráče.

Podívejte se na poslední zápas Petra Hubáčka v dresu Komety:

Buly - hokej živě - HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno

Pozici oblíbence fanoušků by teď mohl převzít Radek Dlouhý. Ten je navzdory svému pražskému původu dalším favoritem brněnských příznivců a v týmu ze současného kádru působí nejdéle. Sympatie si vydobyl také tím, že sám sebe označuje za brněnského srdcaře z „Práglu“.