Pěsti místo gólů: Konec moravského derby ovládla hromadná rvačka

Brno – Jen jediný gól stačil Zlínu na vítězství v hokejovém derby s Kometou. Konec zápasu navíc poznamenala hromadná šarvátka, do které se kromě hráčů na ledě zapojily také střídačky. Sudí nakonec rozdali 167 trestných minut.

Souboj týmů s nejhoršími přesilovkami v soutěži gólové hody nesliboval. Také v první třetině brankáři výrazně převyšovali útočníky. Jak zlínský Horčička, tak domácí Trvaj si spolehlivě se všemi střelami poradili. Jediný gól tak padl za Trvajova záda po nepříliš prudké střele Lukáše Galvase na začátku druhé třetiny. Gól Kometu zmrazil a ani několik po sobě jdoucích přesilovek nic nezměnilo na střelecké nemohoucnosti domácích.

Poslechněte si vyjádření dvou aktérů boxerské vložky:

Hokej

Ve třetí části si Kometa dokázala vytvořit silný tlak, který ale gólový efekt nepřinesl. O vzrušení na ledě se tak hráči nakonec postarali jiným způsobem.Emoce začaly na ledě bublat tři minuty před koncem. Divíšek skončil po pádu ve zlínském brankovišti a gólman Horčička mu strčil lapačkou do obličeje. Brněnský útočník okamžitě oplácel a po strkanici před bránou začali rozhodčí rozdávat tresty. Možná i proto, že při tom zapomněli na zlínského brankáře, který konflikt odstartoval, se brněnský kapitán Hubáček vztekal tak dlouho, až dostal i osobní trest, o mantinel potom rozmlátil hokejku a šel do sprchy.

V poslední minutě zápasu popojížděl zlínský kapitán Čajánek u střídačky tak dlouho až se do něj pěstmi pustil Jakub Koreis. To byl signál pro obě střídačky k vtrhnutí na led. 

Utkání Brno - Zlín

Při hromadná bitce zámořského ražení od sebe rozhodčí nestačili jednotlivé bijce odtrhávat. Boxerským stylem si vyřizovali účty například Valach s Čechem a Žižka s Kubišem. Petr Čajánek zase přijel ke střídačce Komety a pokřikoval na sebe s trenérem Brna Zdeňkem Venerou, který přitom ještě vloni vedl zlínský tým. „Venerovi jsem řekl, co si o něm myslím, konkrétní nebudu,“ neměl se k vysvětlování zlínský kapitán.

Sudí měli potom problém spočítat, koho všechno mají trestat. Do kabiny dvanáct sekund před koncem poslali Koreise a Valacha na straně domácích a Holíka s Vlachem za hosty. „Takový je hokej, já bych v tom nehledal žádné drama, ale myslím, že na záběrech bude vidět, která střídačka vtrhla na led jako první,“ komentoval divoký závěr zápasu trenér Komety Zdeněk Venera. 

Bitkařský rekord ohrožen nebyl

Hokejisté Zlína jakoby vypjaté situace přitahovali. Byli totiž také u na tresty rekordního zápasu extraligové historie. 31. ledna 2010 padlo v domácím zápase Zlína se Spartou dokonce 439 trestných minut. Několik hráčů pak dostalo i disciplinární tresty a oba kluby museli zaplatit stotisícovou pokutu. 

Zbývající vteřiny už změnu skóre nepřinesly a nervózní zápas plný emocí tak skončil hubeným skóre 1:0.

HC Kometa Brno – PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky:21. Galvas (Čajánek, Leška)..Vyloučení:13:13, navíc Hubáček do konce utkání, Koreis, Valach - Holík všichni 5 min. a do konce utkání, Roman Vlach do konce utkání.Využití:0:1.

Diváci:7096. Rozhodčí:Hradil, Polák - Gebauer, Lederer

Brno:Trvaj - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný, Malec, od 41. navíc Valach - Balej, Petrovický, Pospíšil - Dlouhý, L. Čermák, Jaroslav Svoboda - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Erat, Koreis, H. Zohorna - od 35. Jankovič. Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo.

Zlín:Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Josef Turek.