Historický postup do semifinále urvali v prodloužení Panteři

Otrokovice, Brno – Brněnští Buldoci jako finalisté posledních dvou ročníků Poháru České pojišťovny budou tentokrát chybět už v semifinále. V moravském derby proti Otrokovicím nedokázali udržet tříbrankový náskok z první třetiny a díky gólu Lukáše Petříka v prodloužení slaví postup Panteři.

Buldoci si proti Panterům zopakovali v repríze loňské pohárové osmifinále a předloňské čtvrtfinále. I když měli Brňané se zlínským týmem v letošním ročníku extraligy zatím zápornou bilanci, v jediném měření sil prohráli 3:7, už třetí rok v řadě potvrdili, že v poháru se jim proti Otrokovicím daří.

Ohlasy hráčů Brna a Otrokovic (zdroj: ČT24)

Tým z jihomoravské metropole vstoupil do souboje lépe, když Martin Koutný poslal povedenou přihrávku na střed Luďku Ondráčkovi a pětadvacetiletý útočník otevřel skóre. Aby to ale nebylo druhému z bratrů líto, Ondráček tentokrát našel ve výborné pozici Jiřího Koutného a ten prostřelil Habrmana. Brno ještě v první třetině zvýšilo díky střele Mendreka od půlky na 3:0.

Do další třetiny ale Otrokovice nastoupily už aktivněji a hned po jednadvaceti vteřinách snížil Karel Ťopek. Nádherným nájezdem s efektivní kličkou se před domácím publikem blýskla i nová posila Juraj Matějka, který také mířil do černého. Před odchodem do šaten ale na 4:2 pro Buldoky upravil Petr Jeski.

V poslední třetině ale Otrokovice zabojovaly a ukázaly, že pohárové prokletí proti Buldokům chtějí zlomit. Po brance Lukáše Petříka a po krásné individuální akci Michala Nagyho tak Zlín vyrovnal na 4:4 a zápas tak dospěl do prodloužení.

Buldoci tak letos připustili drama a po loňské výhře 10:5 se vrátili ke scénáři z předloňska, kdy se o postupujícím taky rozhodovalo až v prodloužení. Jen ten vítěz se po dvou letech změnil. O historicky prvním postupu Partnerů do čtvrtfinále totiž v páté minutě prodloužení rozhodl Lukáš Petřík.

Panthers Otrokovice - Bulldogs Brno 5:4p (0:3, 2:1, 2:0, 1:0)

branky: 21. Karel Ťopek, 34. Juraj Matějka, 49. Lukáš Petřík, 53. Michal Nagy, 65. Lukáš Petřík - 13. Luděk Ondráček, 18. Jiří Koutný, 18. Jakub Mendrek, 40. Petr Jeski

rozhodčí: Martin Kotala - Pavel Hála; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 248;

zásahy brankářů: Zdeněk Habrman 18 - Lukáš Bábíček 33;

Letošní pohárová pouť tak končí pro Buldoky, kteří dokázali projít přes Sparatk Hluk i Kopřivnici, ale že platí do třetice všeho dobrého, to už nepotvrdili. Vylepšit svoji bilanci tak budou chtít alespoň v extralize, kde z jedenácti zápasů dokázali pětkrát zvítězit.

Loňská pohárová cesta se v podání Hattricku opakuje

Mezi nejlepších osm týmů se v letošním pohárovém ročníku probojovali i zástupci dalšího jihomoravského celku. Stejně jako vloni ale florbalisté brněnského Hattricku skončili před branami semifinále. Na domácí palubovce nestačili na lídra extraligy z Vítkovic, který si zajistil postup po výhře 7:3. „Bojovali jsme, ale bohužel ta kvalita asi nejlepšího týmu u nás byla jednoznačně vidět, my jsme se snažili, ale ve třetí třetině jsme odpadli fyzicky a tam jsme dostali ty klíčové góly,“ zhodnotil výkon kapitán Martin Komenda.

Reportáž Jana Vařeky (zdroj: ČT24)

Brňané se navíc musí vyrovnat s klíčovými odchody. Už po vítězném osmifinále nad Ostravou opustil tým golmán Jan Chrást, který zamířil právě k tehdy poraženému úřadujícímu vicemistrovi, kde dostal šanci zahrát si extraligu. Na jeho místo nastoupil třiadvacetiletý Martin Dejmal. U týmu skončil také trenér juniorské reprezentace Jiří Kysel. Toho prozatím nahradilo trenérské duo Martin Hájek a Roman Bytešník. Svou čtvrtou pozici v prvoligové tabulce budou mít florbalisté Hattricku šanci vylepšit už 26.11., kdy se utkají se zatím druhými Královskými Vinohradami.

Znojmo na třetím místě prvoligové tabulky

Zatím o jedno místo lépe je na tom v prvoligové tabulce Znojmo. To ale v poháru skončilo už v říjnu po prohře 4:7 proti Olomouci. V první lize utly vítěznou sedmizápasovou šňůru znojemských florbalistů až Královské Vinohrady, které rozjeté družstvo přehrály o šest branek.